Supercar Challenge

Henry Zumbrink wint incidentvolle race Supercar Challenge bij Gamma Racing Day

140803 glabeeke

In de GT-divisie had Frédérique Jonckheere een goede start. De Ferrari-coureur pakte meteen de leiding, daarachter gevolgd door Craig Wilkens in de Viper GT3. Henk Thuis en de Radical van Verheyen/Verhelst sloten aan op de plaatsen drie en vier.

Henk Thuis kende een dramatisch weekend tijdens de Gamma Racing Day. De Radical-coureur zag in de race op zaterdag de finish niet en vloog in de openingsronden van de zondagrace na een touché met Aston Martin-rijder Schulz van de baan. Voor Thuis betekende ook dit einde wedstrijd en dus een puntloos weekend voor de Radical-coureur.

140803 verheijen

Ook de tweede Radical RXC in het veld kende geen probleemloze race. De auto van Verheyen/Verhelst kwam namelijk in aanraking met de Audi van Slobodan Cvetkovic en vloog daarna hard van de baan. De Radical eindigde in de bandenstapels en liep hierbij veel schade op. Een zure appel voor Verheyen en Verhelst, die met deze auto over een paar weken mee willen rijden in de 24h van Zolder.

140803 scott

Ook na de pitstops was het de Ferrari van Van Glabeke/Jonckheere die de leiding bij de GT's in handen had. Aaron Scott lag daarachter met de Viper GT3 op de tweede positie. Aan deze volgorde eindigde in de laatste ronden niks meer en Van Glabeke en Jonckheere deden op Assen dus goede zaken voor het kampioenschap.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet