Supercar Challenge

Supercar Challenge: Bogaerts/Van der Aa overwinnen in spannende race op TT Circuit Assen

zaterdag---1

In de Sport-divisie had René Snel een goede start. De BMW-coureur kon zijn eerste positie behouden en kon daarna meteen drie seconden uitlopen op achtervolger Dennis de Borst. Daarachter sloten Huub Delnoij en Jeremy Adams aan op de posities drie en vier.

Maurits Caransa lag op de vijfde plaats, maar de BMW-coureur kon hier niet lang van genieten. Caransa werd namelijk in de vijfde ronde in de rondte getikt door Toon Rutgers en verloor daarmee veel posities. Rutgers kreeg voor dit incident een drive-through penalty en Caransa kon beginnen aan een inhaalrace.

Aan de kop van het veld was het ondertussen zeer spannend. René Snel lag solide aan de leiding maar om de tweede positie waren meerdere rijders onderling in fel gevecht. Op die tweede plaats lag Dennis de Borst, maar de Clio-coureur stond onder zware druk van Jeremy Adams en Huub Delnoij.

zaterdag-2

De Borst kon zijn tweede positie niet behouden, want de Clio-coureur moest na een kwartier al door een technisch probleem een ongeplande pitstop maken. De tweede plaats in de race kwam hiermee in handen van Jeremy Adams, gevolgd door Huub Delnoij. Ook Erwin van Dijk meldde zich bij deze groep en slaagde er zelfs in om in een paar ronden tijd de tweede plaats in de wedstrijd te pakken.

Na de pitstops had René Snel nog steeds de eerste plaats in de race in handen en lag daarachter Erwin van Dijk op de tweede plaats. Daar weer achter was Kim Troeijen knap op de derde positie terecht gekomen, gevolgd door Jeremy Adams, Huub Delnoij en Rob Nieman. Bij deze groep viel Adams na een paar ronden weg, want de BMW-coureur moest door technische problemen voortijdig de wedstrijd staken. Ook voor Huub Delnoij kwam de wedstrijd voortijdig ten einde, want de jonge coureur moest na 24 ronden zijn Lotus met technische problemen naast de baan parkeren.

Ook Kim Troeijen kon haar positie niet behouden, want zij kreeg een drive-through omdat haar pitstop te kort was geweest. Door deze straf viel zij terug naar de vierde plaats en kreeg Rob Nieman de derde plaats in handen.
René Snel leek solide naar de overwinning te rijden, maar met nog vijf minuten op de klok kwam de race voor de BMW-coureur voortijdig ten einde. Snel moest zijn auto namelijk met technische problemen in het gras parkeren en zag hierdoor dus een overwinning in rook opgaan. De leiding in de Sport-divisie kwam hiermee in handen van Erwin van Dijk, gevolgd door Rob Nieman en Kim Troeijen.

zaterdag-3

Troeijen kwam na deze drive-through onder zware druk te staan van de BMW's van het duo Protasov/Ievtushenko en Wesley Caransa en had in de laatste ronde een voorsprong van slechts een halve seconde. Troeijen kon haar derde plaats in die laatste ronde net niet vasthouden, want Maurits en Wesley Caransa gingen er uiteindelijk met die positie vandoor.

Aan Erwin van Dijk en Rob Nieman ging dit alles voorbij. Van Dijk pakte dus de overwinning, voor Rob Nieman en het tweetal Maurits en Wesley Caransa.

Volledige uitslag van de race

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet