Supercar Challenge

Supercar Challenge: Bogaerts/Van der Aa overwinnen in spannende race op TT Circuit Assen

header

Koen Bogaerts en Mark van der Aa hebben de zaterdagrace van de Supercar Challenge Sport-divisies tijdens de Gamma Racing Day gewonnen. In een spannende race bleven zij het duo Speelman/De Groot nipt voor. Eric van den Munckhof eindigde op de derde positie. In de Sport-divisie ging de overwinning naar Erwin van Dijk, voor Rob Nieman en het duo Caransa.

Tekst en foto's: PR

Koen Bogaerts had en goede start van de race. Vertrokken vanaf de tweede positie pakte de BMW-coureur meteen de leiding, gevolgd door Mazda-coureur Werner van Herck. Polesitter Priscilla Speelman viel bij de start terug tot de derde positie. Bogaerts en Van Herck waren in de eerste ronde meteen in fel gevecht en Bogaerts moest dan ook alle zeilen bijzetten om Van Herck achter zich te houden.

zaterdag-1

Achter de twee koplopers stond ook Priscilla Speelman onder druk. De BMW-coureure lag op de derde positie maar had achter zich aan Martin Webb en ook Herbert Boender en Eric van den Munckhof. Webb kon Speelman in de tweede ronde inhalen en daarachter lukte het Van den Munckhof om Boender te verschalken.

zaterdag-4

De strijd om de koppositie bleef ondertussen onverminderd spannend. Bogaerts lag na vier ronden nog steeds op de eerste plaats maar Van Herck bleef met snelle rondetijden noteren en Bogaerts meer en meer onder druk zetten. In de vijfde ronde slaagde Van Herck er dan ook in om de eerste plaats van Bogaerts af te pakken.

De strijd om de derde plaats bleef ondertussen ook onverminderd spannend. Priscilla Speelman lag op die positie maar zag achter zich dat er coureurs in fel gevecht met elkaar verwikkeld waren. Naast Martin Webb en Eric van den Munckhof had ook Ruud Olij zich inmiddels bij deze groep gevoegd en Olij slaagde er zelfs in om binnen twee ronden de vierde positie in de wedstrijd over te nemen. Dit was nog niet alles, want in de achtste ronde lukte het Olij zelfs om de derde positie in de race af te pakken van Priscilla Speelman. Voor Speelman was de druk daarna nog niet voorbij, want ook Martin Webb drong flink aan bij de snelle dame.

Van Herck leek solide aan de leiding te liggen maar kon deze plaats uiteindelijk niet verzilveren. Van Herck moest zijn Mazda na dertig minuten namelijk met technische problemen naast de baan parkeren en zag een eventuele overwinning dus in rook opgaan. Koen Bogaerts kreeg op dat moment de leiding in de race weer in handen.

Na de pitstops had Dennis de Groot de eerste positie in de race in handen gekregen. De Groot had het stuur van de JR Motorsport BMW overgenomen van Priscilla Speelman en had bij de pitstops kunnen profiteren van de resultaatseconden bij de directe concurrenten. Mark van der Aa lag na de pitstops op positie twee, voor Ruud Olij, Eric van den Munckhof en Ronald van Loon.

zaterdag-5

De strijd om de leiding in de wedstrijd kreeg met nog een kwartier op de klok een verrassende wending, want Dennis de Groot kreeg een drive-through voor een te korte pitstop. De leiding in de race kwam hiermee weer in handen van Mark van der Aa, Dennis de Groot viel terug naar de tweede positie op tien seconden achterstand.

Dennis de Groot haalde daarna alles uit de kast om alsnog de overwinning te behalen en reed ronde na ronde razendsnelle rondetijden. Van der Aa deed echter ook zijn uiterste best en kon voorkomen dat Dennis de Groot de eerste plaats in handen kreeg. Koen Bogaerts en Mark van der Aa wonnen dus de race, voor Dennis de Groot en Priscilla Speelman. Eric van den Munckhof eindigde daarachter knap op positie drie.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet