Clio Cup

Clio Cup: Bertus Sanders wint overtuigend laatste Masters-race 2006

 race_Sanders

Bertus Sanders was al de snelste in de kwalificatietraining, ook in de race was hij van begin tot eind de sterkste. Met een verschil van bijna 4 seconden klopte hij Mike Verschuur, die wel nog steeds de leiding in het klassement behoudt. Tim Buijs mocht plaatsnemen op de laatste podiumtrede.


Tekst: Marco Antheunisse, fotografie: Tim Böhme

Mike Verschuur en Tim Buijs kenden een intensief autosport weekend. Dit weekend is er namelijk een race in de Dunlop SportMaxx Clio Cup tijdens de Masters, maar op de Nürburgring werd gereden in de Duitse Clio Cup. Omdat Verschuur in beide kampioenschappen meedoet voor de titel werd besloten tot deelname aan beide evenementen. Dat was mogelijk, omdat de kwalificatie voor de Masters-race al op vrijdag plaatsvond. Op zaterdagochtend was de kwalificatie op de Nürburgring, ’s middags de eerste race en de tweede race werd op zondagochtend gereden. Verschuur en Buijs vertrokken na de race per helicopter naar Zandvoort voor de Clio Cup, de laatste race tijdens de Masters. Mike Verschuur won beide races in de Duitse Clio Cup en heeft daarmee de leiding in het klassement overgenomen.

Tijdens de Cliorace op Zandvoort was Bertus Sanders echter de baas, hij reed vanaf pole redelijk onbedreigd naar de zege. Mike Verschuur miste vermogen om het gat te verkleinen en aan te vallen, maar reed wel weg bij zijn achtervolgers. Achter het leidende tweetal gebeurde echter wel een hoop. Marco Bikkers, netjes naar een derde startpositie getraind, viel in de achtste ronde uit. Paul Vahstal verloor posities, maar kwam nog als achtste over de meet. Tim Buijs was net als Mike Verschuur goed uitgerust uit de helicopter gekomen en wist de laatste podiumplaats te bemachtigen.

Uitslag race Dunlop SportMaxx Clio Cup,
Masters of Formule 3, Circuit Park Zandvoort, zondag 6 augustus 2006

1. Bertus Sanders, 12 ronden
2. Mike Verschuur, op 3.901
3. Tim Buijs, op 11.342
4. Pim van Riet, op 17.203
5. Allard Kalff, op 20.182
6. Martin van den Brink, op 20.760
7. Hoevert Vos, op 23.871
8. Paul Vahstal, op 28.970
9. Martin de Kleijn, op 29.678
10. Frank Wilschut, op 33.300
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet