VLN

VLN: Extra licenties voor 2015 vereist

De Duitse DMSB heeft op 29 juli in een speciale vergadering besloten dat voor deelname aan de VLN wedstrijden op de Nordschleife een speciale licentie vereist is.

Tekst en Foto Willem J. Staat

2014 VLN Kleintjes
In de toekomst kun je niet meer direct met een dikke Porsche of McLaren aan de VLN deelnemen. Deelname aan kleinere klasses wordt verplicht.


Extra Nordschleifelicenties voor 2015 vereist
Naar aanleiding van de vele ongevallen die zich in de afgelopen periode voorgedaan hebben, heeft de Duitse DMSB besloten dat voor deelname aan de VLN wedstrijden een speciale Nordscheife licentie vereist is. Het voorlopige concept gaat uit van twee divisies. Nieuwelingen zijn verplicht om aan een cursus deel te nemen. Ook kunnen zij niet zomaar meer met krachtige bolide aan de start verschijnen. Men wordt verplicht om eerst met een minder PK-krachtige bolide ervaringen te verzamelen. Uitzonderingen zijn er echter voor de Internationale B-licentiehouders. Voor de ervaren VLN-rijders wordt er een overgangsregeling getroffen. De DMSB Nordschleife licentie wordt hun zonder verdere problemen ter beschikking gesteld.

2014 Start 2
Maar een GT3 Topauto blijft natuurlijk het doel van velen.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet