Formula Regional European

Eurocup Formule Renault 2.0: Albuquerque wint alweer. Van der Drift eerste in tussenstand

Filipe Albuqerque (Motopark Academy) is na zijn tweede overwinning weer helemaal terug voor de strijd om de titel. De volgorde en de namen zijn hetzelfde als de eerste wedstrijd. Laurent Groppi (Graff Racing) pakte weer een tweede podiumplaats. Chris van der Drift (JD Motorsport) deed met wederom een derde plaats goede zaken in de tussenstand door de leiding over te nemen. Carlo van Dam werd negende en op 5 seconden daarachter kwam Xavier Maassen als tiende over de finish. Henkie Waldschmidt reed naar een twaalfde plaats. Waar Junior Strous is gebleven is nog even onbekend. Hij kwam de laatste twee races niet aan de start.

Chris Van der Drift: “Mijn doel was voor Dani Clos te finishen zodat ik eerste zou worden in de kampioenschapsstand. Ik moet op deze manier blijven racen – races finishen, veel punten scoren om uiteindelijk kampioen te worden.”

Xavier Maassen na afloop van de tweede wedstrijd: “Gezien de mogelijkheden is dit het maximaal haalbare. Ik reed twee sterke races en ik heb op eigen kracht behoorlijk wat coureurs ingehaald. Het is jammer van mijn slechte kwalificatieposities, want mijn rondetijden waren gelijk aan de rijders in de top drie. Ik richt me nu weer op de volgende NEC Formule Renault 2.0 races die aanstaand weekend in Zweden (Anderstorp) zullen plaatsvinden.”

Uitslag race 2:

1. Filipe ALBUQUERQUE MOTOPARK ACADEMY 14 ronden in 28:10.343
2. Laurent GROPPI GRAFF RACING +0.793
3. Chris VAN DER DRIFT JD MOTORSPORT +5.235
4. Dani CLOS JENZER MOTORSPORT +6.117
5. Kasper ANDERSEN JD MOTORSPORT +7.648
6. Brendon HARTLEY MOTORSPORT ARENA +8.461
7. Jean Karl VERNAY SG FORMULA +9.022
8. Carlo VAN DAM SG FORMULA +10.074
9. Xavier MAASSEN JD MOTORSPORT +15.639
10. John Michael EDWARDS MOTORSPORT +16.203
12. Henkie WALDSHMIDT PREMA POWERTEAM +18.060
15. Melvyn KOOL AR MOTORSPORT +22.651


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet