Supercar Challenge

Dikke GT-bolides Supercar Challenge in actie bij Gamma Racing Day Assen

140729 GTBovenbalk

Het seizoen van de Supercar Challenge powered by Pirelli is inmiddels alweer halverwege. Na de seizoensopener op Circuit Park Zandvoort kwam de klasse achtereenvolgens in actie op de Nürburgring, Spa-Francorchamps en Circuit Zolder. Komend weekend is het GT- en toerwagenkampioenschap weer terug in Nederland. Ditmaal komt de klasse op TT-circuit Assen in actie tijdens de Gamma Racing Day, een schitterend evenement met altijd vele tienduizenden bezoekers.

Tekst en foto's: PR

140729 SGT

In de Super GT-divisie van de Supercar Challenge powered by Pirelli voeren Martin Lanting en Bob Herber momenteel het kampioenschap aan. Dit snelle tweetal, rijdend met een schitterende Ferrari 458 GT2, boekte dit seizoen al vele podiumplaatsen en is vastberaden de eerste plaats in het kampioenschap met hand en tand te verdedigen. Henry Zumbrink in zijn snelle Volvo S60 V8 silhouette en de nieuwe RaceArt Viper die afwisselend bestuurd wordt door Roger Grouwels, Robert de Graaff en Arjan van der Zwaan zitten Herber en Lanting echter op de hielen. De strijd om de dagoverwinning in de Super GT-divisie gaat op TT-circuit Assen ook spannend worden, want naast vaste namen zoals Barry Maessen, Kelvin Snoeks en Berry van Elk zijn er ook enkele razendsnelle gastrijders zoals het tweetal Cvetkovic/Hambrecht met een Audi R8 GT3 LMS Ultra. Zij komen normaal gesproken uit in de ADAC GT Masters. Een bijzondere inschrijving is er van Georg Nolte, die met een Matech Ford GT aan de start verschijnt. Ook Paul Bailey en Andy Schulz zijn weer present.

140729 GT

In de GT-divisie van de Supercar Challenge gaat de strijd om het kampioenschap tussen drie equipes. Koplopers in het kampioenschap zijn momenteel Frédérique Jonckheere en Patrick van Glabeke met hun Ferrari 458 GT3. Dit Belgische tweetal is dit jaar nieuw in de klasse maar boekte al enkele fraaie overwinningen. Concurrentie ondervinden Jonckheere en Van Glabeke onder andere van Craig Wilkens en Aaron Scott in de Dodge Viper GT3, die afgelopen seizoen de titel maar net aan hun neus voorbij zagen gaan en er dit jaar dus alles aan gelegen zijn om die titel alsnog te bemachtigen. Een derde kanshebber voor de titel is Henk Thuis. De eigenaar van Intrax Suspension Technology komt dit jaar in actie met een gloednieuwe auto, namelijk de Radical RXC. Thuis heeft inmiddels al laten zien dat hij en deze wagen tot veel in staat zijn en dat zelfs het behalen van het kampioenschap tot de mogelijkheden behoort.

140729 GTB

In de GTB-divisie gaan Ferdinand Kool en Max Koebolt aan de leiding in het kampioenschap. De Corvette-coureurs boekten dit jaar al vier overwinningen en hebben momenteel een voorsprong van dertien punten op achtervolger Daan Meijer. Evenals Meijer komt ook de coureur die op dit moment derde staat in actie met een Porsche 997 GT3 Cup, namelijk Marcel van Berlo. Het Belgische duo Vanbellingen/Sluys, dat vorig seizoen nog kampioen werd in de GT-divisie, kent tot nu toe een wisselvallig jaar. Daar hopen zij komend weekend verandering in te brengen, want zij verschijnen ditmaal met een schitterende BMW M4 Silhouette aan de start. Ook de gebroeders Webb, het duo Vandereyt/Detavernier en Dirk Schulz zijn present bij de Gamma Racing Day, daarnaast verschijnen er in de GTB-divisie ook nog enkele gastrijders aan de start zoals Berry van Elk, Carlo Kuijer en Nol Köhler.

Deelnemerslijst

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet