Supercar Challenge

Volop strijd verwacht in Sport-divisies Supercar Challenge tijdens Gamma Racing Day

140729 SportBovenbalk

Komend weekend staat voor de Supercar Challenge powered by Pirelli de Gamma Racing Day op het programma. Naast de dikke GT's uit de GT-divisies komen ook de snelle bolides uit de Sport-divisies naar het TT-circuit in Assen. Met meer dan dertig deelnemers mag er van de coureurs uit deze divisies weer het nodige spektakel verwacht worden!

Tekst en foto's: PR

140729 Supersport

Op de Gamma Racing Day kent de populaire Supersport-divisie van de Supercar Challenge powered by Pirelli vooralsnog twintig inschrijvingen. Koploper in het kampioenschap is hier de zeer ervaren Cor Euser, maar de Lotus-coureur wordt op de voet gevolgd door het drietal Bogaerts/Van Soelen/Van der Aa. Ook de achterstand van Dennis de Groot op koploper Euser is niet groot. Er is dus nog van alles mogelijk, ook omdat er in de Supersport-divisie altijd veel kanshebbers op de overwinning zijn. Op Circuit Zolder stalen Luc de Cock en Werner van Herck de show en ook met coureurs zoals Ruud Olij, Eric van den Munckhof, Ronald van Loon en Aart Bosman dient zeker rekening gehouden te worden. Ook zijn er enkele gastrijders zoals Maik Barten en Herbert Boender met een Saker RapX en Danny van Dongen met een Acceleration14 MW-V6 Pickup. Daarnaast is Andy Dam na technische problemen eerder dit jaar weer terug van weggeweest.

140729 Sport

In de Sport-divisie wordt het veld na vier evenementen aangevoerd door Clio-coureurs Dennis de Borst en Martin de Kleijn. Hun voorsprong op achtervolger Erwin van Dijk is echter maar gering en Van Dijk zal op TT-circuit Assen dan ook alles op alles zetten om de leiding in het kampioenschap van De Borst en De Kleijn af te pakken. Wesley en Maurits Caransa hebben ook nog steeds een goede kans op het kampioenschap en staan momenteel met een achterstand van slechts tien punten ten opzichte van de koplopers op de derde positie. Andere vaste namen in de Sport-divisie zijn het duo Voet/Van den Broeck, Rob Nieman, Toon Rutgers en Frank Bédorf, Kim Troeijen en het tweetal Wisselink Adams. Laatstgenoemden pakten op Circuit Zolder twee fraaie podiumplaatsen. Gastrijders dit weekend in deze klasse zijn onder andere Jos Veldboer met een Renault Clio en René Snel met een BMW E36 M3.

Deelnemerslijst

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet