F. Renault 1.6 NEC

Formula Renault 1.6 NEC Junior: Stuart Racing Team naar Gamma Racing Day Assen

Het is langzamerhand een begrip geworden, de Gamma Racing Day op het circuit van Assen. En bijzonder voor het publiek is de vrije toegang tot buitenterrein en tribunes. Stuart Racing team, de broedplaats voor jong talent, staat weer aan de start in de Formule Renault 1.6 klasse. De recente collectieve test op hetzelfde circuit geeft het team goede hoop. Stuart rijder Marcel Lenerz was er uiteindelijk de snelste.

Tekst en foto: PR

Kweekvijver voor jong talent, is de aanpak van Stuart Racing. Maar de eerste drie races van dit seizoen konden de rijders van het 2013 Kampioensteam nog geen potten breken. Om allerlei redenen moesten Marcel Lenerz en Paul Sieljes steeds met lege handen naar huis. De colectieve test half juli jongstleden op het snelle circuit van Assen bracht een wenkend perspectief . Marcel Lenerz ,de jonge Duitser, was aan het eind van de dag de rapste. Met een tijd van 1.44.284 was hij ook de Lechner Racing titel pretendent Anton de Pasquale ruimschoots te snel af. Vreugde bij het jonge Stuart team dat zijn talenten graag zonder compromis naar voren stuwt.

480 foto stuart

Marcel Lenerz, 16 jaar en gesteund door het ADAC Stiftung Sport Talenten Programma stelt zich koelbloedig op. Hij heeft de sterke drive om vooruit te komen in de autosport maar weet dat de strijd naar de top niet over rozen gaat. Paul Sieljes de Nederlandse teamgenoot kwam in Assen nog wat snelheid tekort, maar zal dit wekend alles uit de kast gooien om de allure van het Stuart team recht te doen.

Liroy Stuart: "als teambaas heb je een opmerkelijke rol. Je wilt graag scoren, maar het motto blijft vooral jong talent helpen om zelf de draai naar succes te vinden. En daar kun je niet veel anders aan doen dan door een goed team monteurs en engineers neer te zetten, goed geprepareedre auto's naar het circuit te brengen en daarenboven vooral de jonge rijders te helpen boven zich zelf uit te stijgen.Marcel zag op de laatste collectieve test in Assen het licht en toonde zich tot slot duidelijk de snelste. Laten we hopen dat hij dit weekend het podium weet te vinden".

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet