Porsche Cups

Porsche Supercup: Klinkende zege voor Patrick Huisman

In de elfde manche van de Porsche Supercup op Hungaroring boekte Patrick Huisman zijn eerste zege dit seizoen. De Nederlander leidde van start tot finish.

tekst Willem J. Staat

 Race Hongarije

De elfde manche van de Porsche Supercup vond onder erbarmelijk slechte weersomstandigheden plaats. Foto: Porsche

Eerste zege voor Patrick Huisman
Eindelijk boekte de man die te boek staat als de Koning van de Supercup op de Hungaroring zijn eerste overwinning dit seizoen. Vanwege de barre weersomstandigheden werd de wedstrijd achter de safetycar gestart en werd conform reglement na precies dertig minuten afgevlagd. Winnaar Patrick Huisman was dolgelukkig: "Dit was erg belangrijk voor ons team want het gehele seizoen worden wij al door problemen achtervolgd. Wij zijn vandaag beloond omdat we het niet hebben opgegeven. Ik hou van regen en had de race geheel onder controle. Eindelijk staan we weer op de hoogste trede. Een fantastisch weekend!"

Goed race Menno Kuus
Menno Kuus die zich als zestiende kwalificeerde deed het uitstekend op de Hungaroring. De Nederlander reed zelfs even in de Top 10 en eindigde als tiende. "Ik ben overal omheen gereden en heb eigenlijk geen fouten gemaakt" aldus een enthousiaste Kuus die korte tijd met Porsche Junior Jan Seyffarth duelleerde. Van de overige Nederlanders eindigde Robert van den Berg als twaalfde en Michel Bleekemolen als vijftiende.

De Duitser Christian Menzel eindigde als tweede terwijl de kersverse kampioen Richard Westbrook met een derde plek genoegen moest nemen. Westbrook: "Het gehele weekend hadden wij problemen met de set-up en ik vind het jammer voor het team dat er eigenlijk niet meer inzat.Het is overigens wel prachtig dat we weer op het podium staan en op Monza zal ik alles op alles zetten om voor het team nog een overwinning binnen te halen."

De Duitser Christian Menzel die als tweede eindigde verklaarde dat het erg moeilijk was om ongeschonden aan de finish te komen. Menzel: "Bij dergelijke weersomstandigheden spelen de rijkwaliteiten van de coureurs een grote rol. Wij hebben Patrick vanaf het begin te ver weg laten lopen." Een beter compliment kon Huisman van zijn directe tegenstander eigenlijk niet krijgen.

 Podium Hongarije

Patrick Huisman mocht in Hongarije eindelijk weer op de hoogste trede plaats nemen.
Foto: Porsche.


UITSLAG
1. Patrick Huisman(NL) 30.39.046(gem.111.419 km/u)
2. Christian Menzel(D) op 4.926 seconden
3. Richard Westbrook(GB)op 5.967 seconden
4. Richard Lietz(A) op 7.046 seconden
5. Uwe Alzen(D) op 13.451 seconden
6. Caca Bueno(BR) op 39.409 seconden
7. Lance David Arnold(D) op 46.835 seconden
8. Philip Beyrer(D) op 50.009 seconden
9. Michel Schrey(D) 1.07.233
10.Menno Kuus(NL) op 1.07.653

Snelste ronde:
Uwe Alzen(D) 2.11.847 gem. 119.620 km/u
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet