Formula E

Formule E: Jerome D'Ambrosio naar Dragon Racing

De 28-jarige Belg Jerome D'Ambrosio heeft voor het FIA Formule E kampioenschap een contract met het team van Dragon Racing getekend. De komende dagen zijn er nog maar drie zitjes te verdelen.

Tekst Willem J.Staat
Foto: Formule E

jda 3
D'Ambrosio tekende een contract bij Dragon Racing.


Jerome D'Ambrosio naar Dragon Racing
Dragon Racing, dat eigendom is van Jay Penske, maakte bekend dat de Belg Jerome D'Ambrosio voor het team gaat uitkomen. In het verleden kwam D'Ambrosio in de Formule 1 voor het team van Virgin uit en was na Jacky Ickx en Thierry Boutsen de enige Belg, die een volledig F1 seizoen afwerkte. Ook maakte hij als reserve-coureur deel uit van het Lotus Formule 1 Team en nam in 2012 aan de Italiaanse Grand Prix deel. Recentelijk tekende hij bij Bentley een contract voor de Endurancewedstrijden.

Jerome D'Ambrosio: "Ik ben erg verheugd dat ik achter het stuur van een Dragon ingeschreven auto aan het historische eerste seizoen van het FIA Formule E kampioenschap mag deelnemen. Ik heb deze organisatie de laatste paar maanden gevolgd en ben ervan overtuigd dat we het eerste seizoen grote resultaten kunnen behalen.
Jay Penske: "Ik ben erg verheugd dat ik over Jerome als coureur kan beschikken.Nadat ik de performances van Jerome in de F1 en zijn meeste recente Formule E test onder de loep genomen heb, ben ik ervan overtuigd dat Jerome in combinatie met onze andere coureurs een formidabele kracht vormt, waarmee rekening gehouden moet worden.

Dragon Racing dat zich nu op de eerste wedstrijd in China aan het voorbereiden is, begon in 2006 onder vlag van Luczo Dragon Racing, opgericht door Penske en Stevo Luczo, CEO van Seagate Technologies. In mei 2007 behaalde Dragon Racing met Ryan Briscoe een uitstekende vijfde plek in de Indy 500. Twee jaar later wonnen zij met Raphael Matos de Rookie titel in Indycar. In 2013 nam het team met twee auto's aan de Indycarseries voor Sebastian Saavedra en viervourdig Champcarkampioen Sebastien Bourdais deel.

Formule E CEO Alejandro Agag: "Jerome is een getalenteerde coureur en wij zijn erg verheugd om hem te mogen verwelkomen. Het wordt spannend wie de laatste drie zitjes zullen gaan bemannen."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet