IndyCar

Indycar: Bourdais weer terug op het podium. Mike Conway wint R2 in Toronto

2014 CW leading
Mike Conway op weg naar zijn tweede Indycar-overwinning dit seizoen.


Conway waagt een goede gok in Toronto
De Brit Mike Conway behaalde in Toronto zijn tweede Indycar-overwinning dit seizoen. Op de roadcircuits komt Conway voor het team van Ed Carpenter Racing uit, terwijl teameigenaar Ed Carpenter de ovals zelf voor zijn rekening neemt. Teambaas Ed Carpenter won in juni op de Texas Motor Speedway.

Voor Ed Carpenter Racing was het zelfs de derde Indycar-overwinning dit seizoen. Op het half droog/half natte stratencircuit van Toronto gebeurde het nodige. De Rus Mikhail Aleshin schoot in de beginfase onder de gestrande auto van Montoya, en mocht van geluk spreken om zelf ongeschonden uit de strijd te komen. In de 54e ronde moest de Indycarwedstrijd in Toronto ten gevolge van een crash in Turn 3 waarbij meerdere auto's betrokken waren, kortstondig met een Code Rood onderbroken worden.

In de 43e ronde had Conway de gok genomen om zijn regenbanden om te wisselen. Een licht regentje dat vanaf de 12e ronde de wedstrijd in Toronto teisterde begon inmiddels langzaam weg te trekken. Op dat moment bevond de Brit zich in derde positie en ging zowel aan Justin Wilson en Josef Newgarden(beiden nog op regenbanden) voorbij.

Mike Conway: "De banden kwamen erg snel op temperatuur en dit is hetgeen wat je onder deze omstandigheden nodig hebt. Ik had het onder controle en behoefde die laatste paar ronden niet meer echt te pushen." Na de herstart was er nog amper vier minuten te gaan. Sinds zijn overwinning in Long Beach had Conway geen Top 10 resultaat meer behaald. De zege van Conway viel direct samen met een ander jubileum. Sinds de terugkeer van Firestone in 1995 behaalde bandenleverancier Firestone haar 250e Indycar-overwinning.

Teameigenaar Ed Carpenter: ''Mike liet via de radio weten dat hij er klaar voor was. Deze overwinning komt geheel op zijn conto.'' Conway versloeg Tony Kanaan met een voorsprong van ruim 3.5418 secs. Tony Kanaan: ''Bij de start maakte ik een klein foutje en dat moest ik wel goedmaken. Want eigenlijk hou ik er niet van om fouten te maken."
Daarachter volgden Will Power en Charlie Kimball, die wederom een schitterende inhaalwedstrijd reed. Vanaf een 16e startplek wist de Ganassi-coureur zich naar een vierde plek op te werken. De Japanner Takuma Sato behaalde met een vijfde plek zijn beste seizoensresultaat voor het team van A.J. Foyt Racing.

Uitslag Race 1
1. (1) Sebastien Bourdais, Dallara-Chevrolet 65 ronden
2. (2) Helio Castroneves, Dallara-Chevrolet 65 ronden
3. (5) Tony Kanaan, Dallara-Chevrolet 65 ronden
4. (4) Simon Pagenaud, Dallara-Honda 65 ronden
5. (9) Scott Dixon, Dallara-Chevrolet 65
6. (11) Graham Rahal, Dallara-Honda, 65 ronden
7. (18) Charlie Kimball, Dallara-Chevrolet 65 ronden
8. (8) James Hinchcliffe, Dallara-Honda 65 ronden
9. (23) Will Power, Dallara-Chevrolet 65 ronden
10. (7) Justin Wilson, Dallara-Honda, 65 ronden

2014 Podium Conway
Tweede podium voor de Brit Mike Conway dit seizoen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet