SEAT Cupra Cup

SEAT Cupra Cup: Rene Oudshoorn wint ook SEAT-sprintrace

Vrijdag bij de 2 uurs race behaalde Hoekzema/Oudshoorn van het Teamwork team de lang verwachte eerste overwinning sinds zij in 2000 samen zijn gaan racen. “Als we winnen, lopen we meteen na het podium de zee in", sprak Pim Hoekzema vlak voor de race profetisch. Geen loze woorden, want Pim en Rene togen met een grote glimlach op hun gezicht naar het strand, trokken slechts hun raceschoenen uit en renden het zilte nat in om daar vervolgens schaterend kopje onder te gaan. Hoog waren dus de verwachtingen om tijdens de sprintrace op zondag dit huzarenstukje te herhalen. Oudshoorn zijn racepak was als eerste opgedroogd en mocht de race rijden.

 teamwork_zee


 Oudshoorn_race2

Met een voorsprong van bijna zes seconden heeft Rene Oudshoorn de sprintrace in de Shell Helix SEAT Cupra Cup gewonnen. Vrijdag won Oudshoorn samen met Pim Hoekzema ook al de 2-uursrace. De leidende Oudshoorn kon profiteren van de gevechten achter hem. Sandra van der Sloot reed vanaf een zevende startplaats een prachtige inhaalrace die haar op de finishlijn langs Ronald Morien bracht. Het verschil op de lijn: 0,037 seconden!

Door een wat mindere start van Rene Oudshoorn konden Ronald Morien en Ronald Sarink al voor de Tarzanbocht langszij komen. Met drie auto’s naast elkaar ging het tot de Gerlachbocht nog goed. Daar moest Sarink echter door het gras en toucheerde vervolgens in de Hugenholzbocht de banden. Oudshoorn bleef aan de leiding terwijl Morien profiteerde en de tweede positie kon innemen. Problemen waren er in de eerste ronden voor Vincent van der Valk die eerst Addy van de Ven en vervolgens een van een zevende plaats snel opgeklommen Sandra van der Sloot voorbij zag komen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet