F. Renault 1.6 NEC

FR1.6 NEC: De Pasquale verslaat Esmeijer op Nürburgring

CY7H3835

Anton De Pasquale heeft ook de tweede race op de Nürburgring voor Formule Renault 1.6 gewonnen. De Australiër versloeg Janneau Esmeijer met vijf seconden, nadat het halverwege de race nog even spannend leek te worden. Larry ten Voorde reed achter hen naar een eenzame derde plaats. Boris Kolff stuurde lange tijd af op de vierde plaats, maar moest uiteindelijk toch Max Defourny voorbij laten.


Tekst: Mattijs Diepraam
Foto's: Chris Schotanus


De zege van De Pasquale kwam nauwelijks in het geding. Bij de start was hij vanaf pole duidelijk als beste weg, terwijl Jeanneau Esmeijer – zijn collega op de eerste rij – niet goed van zijn plaats kwam en de eerste bocht als vijfde rondde. Esmeijer vocht zich daarna binnen twee bochten terug naar de derde plaats en rekende bij het ingaan van de tweede ronde af met Larry ten Voorde.

Twee groepjes van drie tekenden zich tijdelijk af: eerst De Pasquale, met twee seconden voorsprong op Esmeijer en Ten Voorde, daarna een gat naar het trio Kolff-Defourny-Janits – waarvan de laatste twee voortdurend van plek wisselden. Maar al gauw werkten De Pasquale en Esmeijer zich los van Ten Voorde, om met snelste ronden van de wedstrijd het initiatief naar zich toe te proberen te trekken.

CY7H3839

Esmeijer liep in eerste instantie in op De Pasquale, om na vijf ronden binnen een seconde te komen, maar de Australiër vergrootte vanaf de zesde ronde het gat gedecideerd naar uiteindelijk vijf seconden. Even was er nog spanning, omdat het leidende duo onderwerp van onderzoek werd: beide auto's zouden bij het 3-minutensignaal nog niet op de grond hebben gestaan. 'No further action' was een paar ronden later het oordeel in het geval van Esmeijer. Over De Pasquale kwam geen bericht, dus daar kan nog iets gebeuren. (UPDATE: het werd uiteindelijk een geldstraf voor De Pasquale, maar zijn overwinning mocht hij houden.)

Achter de twee kemphanen voorin en de eenzame Larry ten Voorde verloor Boris Kolff op het laatst zijn vierde plaats aan Max Defourny. Daarna kwam hij ook nog onder druk te staan van Janits, maar die legde het uiteindelijk zelf af tegen Habsburg. Pirotte en Mirguet trokken de aandacht met wilde spins in de chicane en de Mercedes Arena. Paul Sieljes stond al in de eerste bocht achterstevoren en liep vanaf dat moment achter de feiten aan.

CY7H3996

FR1.6 NEC Junior, Nürburgring, race 2, 13 juli 2014

1. Anton De Pasquale - Lechner – 10 ronden, 21'44"488
2. Janneau Esmeijer – Provily - 5"292
3. Larry ten Voorde - Pirosport – 14"279
4. Max Defourny – Provily – 20"700
5. Boris Kolff - Provily – 25"102
6. Ferdinand Habsburg – Lechner – 25"431
7. Florian Janits – Lechner – 25"680
8. Ralf Aron – Nordica – 27"653
9. Oliver Söderström – Nordica – 36"075
10. Marcel Lenerz – Stuart – 46"162
11. Cédric Pirotte – Pirosport – 48"146
12. Simon Mirguet – Provily – 48"277
13. Paul Sieljes – Stuart – 49"368
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet