Formule 2

GP2 Series: Nelson Piquet Jr. domineert hoofdrace in Hongarije

Nelson Piquet Jr heeft na zijn pech van vorige week in Hockenheim optimaal geprofiteerd van de overwinning in de eerste hoofdrace op Hungaroring. Hij won overtuigend met een voorsprong van een halve minuut op Timo Glock en Giorgio Pantano. De Braziliaan pakte al de pole en reed ook in de race de snelste ronde. Nelson halveerde de achterstand op Lewis Hamilton tot 15 punten. Alles is nog mogelijk tussen deze twee rivalen die er nog een spannende eindstrijd van zullen maken in de vijf wedstrijden die nog volgen.

Was het vorige week alleen maar ellende voor Nelson Piquet dit keer was het de beurt aan zijn belangrijkste concurrent Lewis Hamilton. De Engelsman crashde zijn Dallara in de vrije training nadat zijn wagen over de nog natte curbestones spinde en hard de bandenstapels in vloog. Het team ART Grand Prix presteerde het om de auto op te lappen maar op koude banden spinde de auto in de kwalificatie en de motor sloeg af. Geen tijd dus voor de koploper in het kampioenschap die van een allerlaatste startplaats de race moest aanvangen.

Piquet kende de gehele race totaal geen problemen. Hamilton daarintegen moest beginnen aan een inhaalslag. Lewis staat bekend als een rijder die gemakkelijk zijn tegenstanders weet te verschalken. Zo ook in deze race. De één na de andere rijder werd zijn prooi op deze smalle en bochtige piste. Uiteindelijk finishde Hamilton na alle strijd op een tiende plaats, maar zonder de belangrijke punten. Omdat de uitslag van de eerste acht wordt omgedraaid start Piquet de tweede sprintrace op een achtste plaats. Twee plaatsen daarachter staat zijn grootste concurrent. Het wordt nog een leuke race.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet