EK Mégane Trophy

Eurocup Mégane Trophy: Jaap van Lagen pakt leiding in klassement

jaap_blij_4867
Jaap van Lagen is in de eerste race van de Europcup Megane Trophy op de Nürburgring als tweede over de finish gekomen! Een prima resultaat en tevens genoeg om direct de eerste positie in de Eurocup Mégane Trophy over te nemen van de Ludovic Badey. Daarnaast reed Van Lagen ook nog de snelste raceronde en scoorde ook daar dus een punt mee. Na zeven races leidt Van Lagen het kampioenschap met 69 punten. In de tweede race op zondag gaat Van Lagen als tweede van start, een prima uitgangspositie om goede zaken te doen voor het kampioenschap.


Tekst en foto’s: PR

Van Lagen begon het weekend in de wetenschap dat hij geen rekening meer hoeft te houden met Ludovic Badey, die het kampioenschap in de Eurocup Mégane Trophy aanvoerde. De Franse rijder brak vorige week zijn arm op vijf plaatsen bij een ongeluk met een quad. Daarmee waren de kansen voor Van Lagen om de titel in het kampioenschap flink gestegen.

jaap_actie_4866
Onder wisselende omstandigheden begon Van Lagen aan de vrije trainingen. Hij nam direct het initiatief en wist de eerste vrije training als snelste af te sluiten. De Equipe Verschuur-rijder zette een tijd van 2:07.529 neer. In de tweede training deed Van Lagen het nog eens dunnetjes over. Opnieuw pakte de rijder met startnummer 14 de snelste tijd. Alleen in de derde sessie over veertig minuten moest Van Lagen een plaatsje afstaan. De kwalificatiesessie van zaterdag begon op een natte baan. Van Lagen ging prima met de wisselende condities om en voerde bijna de hele sessie de ranglijst aan. Aan het einde van de kwalificatie begon de baan in recordtijd op te drogen, waarbij Lahaye en Lorgere-Roux onder de tijd van Van Lagen doken.
De rijder met de oranje bolide probeerde eveneens snellere rondetijden neer te zetten, maar kwam in het verkeer terecht. Een derde tijd was uiteindelijk zijn deel. De tweede snelste tijd was goed voor een tweede plaats voor de race van morgen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet