Formule 1

Formule 1: Tweede pole position op rij voor Kimi Räikkönen

Bijna het complete laatste en allesbeslissende deel van de kwalificatie voor de Grand Prix van Hongarije stond Filipe Massa aan kop. In de allerlaatste ronde was daar echter plotseling Kimi Räikkönen die de pole postition voor de neus van de Braziliaan wegkaapte. Rubens Barrichello maakte de topdrie compleet. Geheel door eigen schuld moeten titelkandidaten Michael Schumacher en Fernando Alonso morgen van een elfde respectievelijk vijftiende positie vertrekken.

tekst: Remco Scheelings

De kwalificatie stond in het teken van de straf die aan Schumacher en Alonso was opgelegd. De straf van Alonso werd gisteren al uitgedeeld waardoor de kansen van Schumacher om terrein goed te maken aanzienlijk werden vergroot. Vanmorgen in de vrije training ging de Ferrari-rijder zelf echter ook in de fout, door bij code rood een tweetal auto’s in te halen. Zijn straf was gelijk aan die van Alonso; twee seconden bijtelling bij zijn in de kwalificatie gereden tijd. Daarmee waren de kansen weer gelijk.

Deel één van de kwalificatie leverde voor het tweetal nog geen probleem op. Ondanks de bijtelling van twee seconden bleven zowel Schumacher als Alonso bij de beste zestien. Eén van de afvallers was wel Christijan Albers die niet verder kwam dan een 21ste positie. Een hogere startklassering zat er voor de Nederlander door zijn motorwissel en dus tien plaatsen terugzetting hoe dan ook niet in. Een tegenvaller was er voor Nico Rosberg die niet verder kwam dan de 18de positie. Dit in schril contrast tot zijn teamgenoot Mark Webber die zelfs het laatste deel van de kwalificatie haalde en uiteindelijk beslag legde op de zevende positie.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet