DRDO

Pak die kans: 9 juli testsessie DRDO BMW M3 Cup

22apr14-0827

De Dutch Race Driver Organisation is al voor het vierde seizoen op rij succesvol met de BMW M3 Cup. De klasse op basis van de BMW M3 E46 heeft zich bewezen als raceklasse voor debutanten en ervaren coureurs. Is de BMW M3 Cup iets voor jou? Kom het zelf ervaren tijdens een testsessie, op 9 juli op Circuit Park Zandvoort!

Tekst en foto's: PR

De DRDO BMW M3 Cup doet sinds 2011 van zich spreken. Het uitgangspunt is de befaamde BMW M3 E46 (2000-2006), aangedreven door een 343 pk krachtige 3,2 liter zescilinder. BMW-specialist Koopman Racing heeft op basis van deze fraaie sportauto een kit ontwikkeld, die zich al drie seizoenen lang heeft bewezen. De BMW M3 in Cup-trim is een volbloed raceauto. Hij is snel (onder de twee minuten op Circuit Park Zandvoort) en betrouwbaar. Elke auto is volkomen identiek, dus de kwaliteiten van de rijders en de teams geven de doorslag. Ook niet onbelangrijk: de BMW M3 Cup-auto is een stuk goedkoper qua aanschaf en running costs dan je zou verwachten.

This is the moment
"Het is nu een uitstekend moment om in te stappen", vindt Danny van Dongen. Hij is samen met Dillon Koster de initiatiefnemer en organisator van de DRDO en de DRDO BMW M3 Cup. "De DRDO en de BMW M3 Cup zijn uitgegroeid tot vaste waarden in de nationale autosport. Momenteel staan er bovendien enkele raceklare M3's te koop."
Om geïnteresseerde licentiehouders kennis te laten maken met de DRDO BMW M3 Cup, is er op 9 juli de kans om een Cup-M3 te testen. De testsessies vinden plaats tijdens een evenement van de Dutch Race Driver Business Club, van 17:00 tot 21:30 uur op Circuit Park Zandvoort. De dynamische kennismaking kost 250,- ex BTW euro per sessie. Deelnemers kunnen meteen de voordelen van het lidmaatschap van de Business Club ervaren! Aanmelden voor de test gaat via: info@drda.nl

BX5C2403

Meerdere mogelijkheden
Zoals vermeld, worden er momenteel enkele raceklare BMW's M3 in Cup-trim aangeboden. Prijsindicatie voor een BMW M3 Cup-auto met ervaring: 25- tot 35 duizend euro.
Een andere mogelijkheid is om in eigen beheer een BMW M3 E46 om te bouwen tot raceauto. De complete racekit van Koopman Racing kost € 13.500,- ex BTW.
De derde optie is ' Arrive & Drive': elk race-evenement staat er een BMW M3 Cup-bolide op het circuit voor je klaar. Onderhoud, reparatie, pitcrew en transport worden allemaal geregeld. Deze optie kost € 4.950,- ex BTW per evenement. Of, zo je wilt, € 2.475 per keer. "Een voordeel van de DRDO is immers dat je samen met een andere rijder een equipe kunt vormen en zo de kosten kunt delen", vult Dillon aan.

DRDO
De DRDO staat voor veel rijden in korte tijd, competitief en sportief racen, een goede sfeer en betaalbaarheid. Elk evenement bestaat uit twee races van elk 50 minuten, een vrije training en een kwalificatiesessie van elk 20 minuten. Omdat er zoveel rijtijd is en elke race een verplichte pitstop bevat, is de DRDO zeer geschikt voor equipes die gezamenlijk een auto en de kosten delen. De meeste evenementen vinden plaats op een dinsdag en beginnen in de tweede helft van de middag. Dat is ideaal voor drukbezette (zaken)mensen.
De DRDO kent vier klassen: de BMW M3 Cup, de Dieselklasse en de klassen Specials en Specials Plus. Het startveld telt over het algemeen tussen de 30 en 40 auto's.

De DRDO kent altijd strijd. Dat komt mede door de DRDO 'resultaatseconden': rijders die in de top drie eindigen, moeten tijdens de volgende race langer in de pits staan. Het succes van deze formule blijkt onder meer uit de BMW M3 Cup; na zes races hebben al negen rijders minimaal één keer op het podium gestaan.

De eerstvolgende races van de DRDO vinden plaats op dinsdag 8 juli, op het circuit van Zolder.
Kijk voor meer informatie op www.drdo.nl of mail naar info@drda.nl

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet