Formula E

Formule E: Nick Heidfeld en Stephane Sarrazin naar Venturi Racing

De Formule E-organisatie maakte vandaag bekend dat de 37-jarige Duitser Nick Heidfeld en de 38-jarige Fransman Stephane Sarrazin in het nieuwe FIA Formule E kampioenschap het komende seizoen voor Venturi Racing zullen gaan uitkomen.

Tekst Willem J. Staat
Foto: Formule E
Nick Heidfeld and StÃphane Sarrazin to drive for Venturi in Formula E Nieuwe doelen voor Sarrazin en Heidfeld.

Nick Heidfeld: " Het is nieuw en opwindend. Het geeft een speciaal gevoel om van een opstartend project deel uit te mogen, dat voor de toekomst van de autosport en de auto veel zal betekenen. Toen ik jong was en met karting begon, kwam het begrip duurzaamheid nog niet bij de mensen op. Als je zo lang op het hoogste niveau racet, dan stap je automatisch in een auto en maak je een vergelijking met wat je daarvoor gedaan hebt. Daarom wil ik proberen om wat ideeën naar voren te brengen van hetgeen ik in het verleden ervaren heb om op het hoogste niveau te presteren. Om naar voren te komen moet het team oplossingen vinden. Het werken aan een auto is werkelijk interessant en bevredigend als je winnende resultaten wilt behalen."

Stephane Sarrazin: " Het is fantastisch om van een nieuw kampioenschap deel uit te mogen maken. Ik ben erg verheugd om in een auto met pionierstechnologie te mogen zitten en aan een nieuwe autosportdiscipline te mogen deelnemen. De stratencircuits beloven tussen de goede coureurs veel competitie. Om mensen te laten dromen moet je presteren.Het is een prachtige manier om mensen van het elektrisch racen bewust te laten worden. Met hybride auto's heb ik al meer dan drie jaar ervaring. Daarbij staat efficiënt racen en en energie besparen hoog in het vaandel. Het FIA Formule E kampioenschap zal dit naar een ander niveau brengen. Dit is erg belangrijk om mijn ervaring te kunnen uitbreiden. Dit is gewoon de toekomst.'

Alejandro Agag van de Formule E organisatie: "Ik ben erg verheugd om Nick en Stephane in het FIA Formule E kampioenschap te mogen verwelkomen. In het verleden hebben zij in de diverse autosportdisciplines laten zien dat het erg getalenteerde coureurs zijn. En op de startgrid zijn zij een welkome aanvulling voor de Venturi Racing en Formule E. Inmiddels zijn er al 10 van de 20 Formule E-zitjes bezet.Venturi Automobiles is sinds 2010 al in het bezit van een snelheidsrecord voor elektrische voertuigen en wil er later deze zomer een nieuw record aan toevoegen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet