Supercar Challenge

Supercar Challenge: Mooi veld aan GT-bolides tijdens Syntix Superprix

140624 GT2

Komend weekend staat voor de Supercar Challenge powered by Pirelli alweer het vierde raceweekend van seizoen 2014 op het programma. Ditmaal komt de klasse in actie op Circuit Zolder, tijdens de Syntix Superprix powered by Pirelli. Bij de GT-divisies is de spanning om te snijden, met in elke klasse veel kanshebbers op de overwinning.

Tekst en foto's: PR

Tijdschema | Deelnemerslijst

In de Super GT-divisie van de Supercar Challenge was in de eerste races van dit seizoen de spanning om te snijden. De klasse heeft veel kanshebbers op de overwinning, zoals Henry Zumbrink en Kelvin Snoeks. Zij verschijnen dit jaar beiden in een identieke Volvo S60 V8 Silhouette aan de start en pakten al meerdere overwinningen. Zij krijgen deze overwinningen echter niet cadeau, want onder andere Martin Lanting en Bob Herber met de Ferrari 458 GT2 en het trio Van der Zwaan/Grouwels/De Graaff met de SRT Viper GT3-R zitten de Volvo-coureurs op de hielen. Daarnaast zijn er ook veel outsiders voor de overwinning, zoals Berry van Elk met zijn Mosler MT900 GT3. Van Elk kent nog wat technische problemen met zijn auto maar toont weer meer en meer zijn snelheid. Een andere outsider is Barry Maessen. Hij verschijnt met een Vicora aan de start, een nieuwe auto die logischerwijs wat kinderziektes heeft maar al wel heeft laten zien razendsnel te zijn. Gastrijders dit weekend zijn Nico Pronk en Peter Kox. Dit razendsnelle duo verschijnt met een Lamborghini Gallardo aan de start.

140624 GT3

Ook in de GT-divisie is de spanning om te snijden. Hier zijn Patrick van Glabeke en Frédérique Jonckheere met de Curbstone Events Ferrari 458 GT3 de grote kanshebbers op de titel, maar zij ondervinden zware concurrentie van onder andere Craig Wilkens en Aaron Scott in de Dodge Viper GT3. Van Glabeke en Jonckheere schreven tot nu toe de meeste races op hun naam, maar zullen door hun vele resultaatseconden op Circuit Zolder alles uit de kast moeten halen om überhaupt op het podium te belanden. Andere kanshebbers op de overwinning in deze divisie zijn onder andere Thierry Verstraete en Pieter Dubois met de Syntix Lamborghini Gallardo GT3, Henk Thuis met de Radical RXC en Philip Daniels, die ook met een Radical RXC aan de start verschijnt. Gastrijders in deze divisie zijn komend weekend Raf Vleugels en Guy Fawe met een Ferrari 458 Challenge.

140624 GT4

In de GTB-divisie zijn de Porsches in de meerderheid, maar dat betekent niet dat zij daar ook de dienst uitmaken. Ferdinand Kool en Max Koebolt maken het namelijk de Porsche-mannen zeer lastig en scoorden met hun Corvette GT4 al meerdere overwinningen. Toch geven de Porsche-coureurs zich niet zomaar gewonnen. Het duo Patrick Lamster/Marc Neyens was op Spa-Francorchamps al dicht bij een overwinning en ook Marcel van Berlo in de Porsche 997 GT3 Cup en het duo Vanbellingen/Sluys met hun BMW M3 Silhouette azen op hun eerste overwinning van dit seizoen. Wie al wel een overwinning pakte is Daan Meijer. Deze Porsche-coureur kende wat technische tegenslag in de kwalificatie op Spa-Francorchamps maar liet in de races weer zien uit het juiste racehout gesneden te zijn. Volop kanshebbers dus in de GTB-divisie!

140623 SyntixPosterSmall

Het programma van de Syntix Superprix powered by Pirelli is komend weekend zeer divers met spectaculaire raceklassen zoals de Supercar Challenge met al zijn startvelden, de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux, het Burando Production Open en de German Tourenwagen Cup. Een bomvol programma dus, dat al voor slechts € 5,- euro te bezoeken is! Meer informatie over het evenement is te vinden op www.syntixsuperprix.be.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet