VLN

Kevin Estre bezorgt McLaren pole voor 24U Nürburgring

Met een superronde van 8.10.921 bezorgde de Fransman Kevin Estre de Dörr McLaren de allereerste pole voor 24U Nürburgring. Naast Estre wordt de McLaren bemand door Peter Kox, Tim Mullen en Sascha Bert. Maxime Martin bezorgde het BMW Sports Trophy Team Marc VDS eveneens een plaats op de eerste startrij.

Tekst en Foto's Willem J. Staat


2014 Estre Record
De Fransman Kevin Estre op weg naar een nieuw pole record voor 24 U Nürburgring
.

Kevin Estre bezorgt McLaren pole voor 24U Nürburgring
Met een superronde van 8.10. 921 heeft de Fransman Kevin Estre de Dörr McLaren de allereerste pole voor 24U Nürburgring bezorgd. Volgens Estre was zijn ronde niet geheel perfect.

Kevin Estre:
"Op het Grand Prix circuit voelde de auto nogal moeilijk aan, maar op de Nordschleife was het veel beter. Ik had iets last van onderstuur, maar eigenlijk maakte het niet zoveel uit. Het team heeft super gewerkt. Ik denk dat wij met een betrouwbare auto best wel kans op de overwinning kunnen maken De wedstrijd is erg lang. Wij zullen zien."

2014 Martin Q 4 Maxime Martim bezorgde Team Marc VDS een tweede startplek op de eerste startrij.

Adam Christodoulou kwalificeerde de Black Falcon SLS Mercedes AMG GT3 van Yelmer Buurman/Al Faisal/Hubert Haupt als vierde. De tweede Black Falcon SLS Mercedes AMG GT3 van Jeroen Bleekemolen/Christian Menzel/Lance David Arnold werd door de Zweed Andreas Simonsen met een tijd van 8.15.98 als zevende gekwalificeerd. Patrick Huisman kwalificeerde de Frikadelli Porsche GT3-R(Abbelen/Schmitz/Pilet) met een tijd van 8.20.941 als 22e overall. Nick Catsburg kwalificeerde de BMW Sports Trophy Team Marc VDS BMW Z4 GT4(Leinders/Paltalla/Adorf als dertiende. Christiaan Frankenhout kwalificeerde de Audi Race Experience Audi R8 LMS Ultra met 8.25.326 als 25e.

2014 JB Q4
Een zevende startplek voor de Black Falcon SLS AMG Mercedes GT3 waarmee Jeroen Bleekemolen uitkomt.

De BMW Sports Trophy Team Marc VDS GT3 van de combinatie Martin/Müller/Alzen/Wittmann werd door Maxime Martin met een tijd van 8.13.497 als tweede gekwalificeerd. Christian Mamerow kwalificeerde de Phoenix Audi R8 LMS Ultra van de combinatie Christopher Haase/Christian Mamerow/René Rast/Markus Winkelhock met een tijd van 8.14.117 als derde. Mamerow verklaarde na afloop dat hij geheel op de limiet reed en niet meer uit zijn Audi kon persen. In de Top 30 kwalificatie bevonden de eerste 21 deelnemers zich binnen 10 seconden. Insiders verwachten dat het een 24 Uurs Sprintwedstrijd gaat worden.

2014 Q4
De combinatie Busch/Busch/Lauck/Landman had als eerste geloot om als eerste voor het "Einzelfahrtfahen".

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet