Acceleration 14

Acceleration: Jos Verstappen maakt met FA1 demonstratie zijn opwachting in Zolder

jos drift fa1

Jos Verstappen geeft tijdens Acceleration 2014 op 19 en 20 juli op het circuit van Zolder een demonstratie met de FA1, de 550 pk sterke raceauto waarmee hij in 2006 de A1GP van Zuid-Afrika op zijn naam schreef. Acceleration is een uniek 3-daags race & muziek festival met spannende auto- en motorraces, muziek uit de 80s & 90s en een dance party. Jos Verstappen reed gedurende 10 jaar in de Formule 1 en behaalde onder meer een podiumplaats tijdens de Grand Prix van België, exact 20 jaar geleden.

Tekst en foto's: PR

Demonstratie FA1
Hoewel Jos zich tegenwoordig vooral bezig houdt met de begeleiding van zijn 16-jarige zoon Max, die furore maakt in het Europees Formule 3 kampioenschap, is vader Jos Verstappen nog regelmatig achter het stuur van een race auto te vinden. De 42-jarige Verstappen, die in België woont, is nog steeds de meest succesvolle Nederlandse F1 coureur, met twee derde plaatsen (GP's Hongarije en België in 1994) en 107 Grand Prix deelnames achter zijn naam. Tijdens Acceleration op zaterdag 19 en zondag 20 juli zal Verstappen een spectaculaire demonstatie geven met een FA1 race auto; dit is dezelfde auto als waarmee Verstappen in 2005/2006 deelnam aan de A1GP voor Team Nederland. Hij won toen de A1GP race in Zuid-Afrika en behaalde nog een aantal aansprekende resultaten voor Team Nederland.
Donuts and proefstarts
Jos Verstappen is lyrisch over zijn demonstratie tijdens Acceleration op het circuit van Zolder: "Het is fantastisch dat ik precies 20 jaar na mijn memorabele derde plaats in de Grand Prix van België weer het Belgische en Nederlandse publiek mag vermaken in een brute formule auto!" Jos Verstappen zal tijdens Acceleration 2014 op het circuit van Zolder natuurlijk niet alleen braaf rondjes rijden in de snelle FA1: "Neen, donuts en proefstarts horen daar natuurlijk ook bij," aldus Verstappen, die onlangs tijdens AutoWeek Live al even opnieuw kennis maakte met zijn 'voormalige' bolide: "Ik heb indertijd genoten van mijn A1GP tijd en vind het dan ook geweldig dat Acceleration het landenconcept heeft geadopteerd en het hele weekend heeft gevuld met spectaculaire auto- en motorsport en muziek. Dat spreekt een breed publiek aan, daarvan ben ik overtuigd."

Loek Bodelier, CEO van Acceleration, is verheugd over de komst van Jos Verstappen naar Zolder: "Jos spreekt bij heel veel race fans tot de verbeelding. Dat hij speciaal tijdens ons race & music festival nog een keer achter het stuur kruipt van zijn 'oude' A1GP auto is iets waar we trots op zijn. We hopen uiteraard dat heel veel Nederlandse fans naar België zullen afreizen om Jos in actie te zien."

Acceleration: Race & Music Festival
Acceleration 2014 biedt op Zolder naast de races met de FA1 ook andere spectaculaire autosport met de MW-V6 Pickup series en de Legend SuperCup. Op vrijdagavond 18 juli presenteert voormalig Baywatch en Knightrider acteur David Hasselhoff 'the 80s & 90s party with the Hoff', met onder andere live on stage: Rick Astley, Sabrina, 2 Unlimited, Vengaboys, DJ Sash en Twenty 4 Seven. Vanaf 18.00 uur start de pre-party en is iedereen welkom op het muziekterrein dat zich op de paddock bevindt. Op zaterdagavond 19 juli staat er op het circuit van Zolder ook nog eens Acceleration Dance geprogrammeerd, met bekende DJ's zoals Bingo Players, Sunnery James & Ryan Marciano, Jay Hardway, Firebeatz en Alvar & Millas. Het Dance festival start om 16.00 uur.

Voor meer informatie en het bestellen van tickets kijkt u op: www.acceleration-belgie.be
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet