VLN

Regen verhindert snellere tijden op Nürburgring, Dörr-McLaren bovenaan

2014 McLaren 69
De nr. 69-Dörr-McLaren staat bovenaan na de eerste van de beide kwalificaties

Hoewel de weersverwachting voor vandaag volledig droog luidde, kwam er na anderhalf uur in de kwalificatie voor de 24-uursrace op de Nürburgring een fikse regenbui naar beneden, wat verbeteringen van tijden definitief onmogelijk maakte. Zo bleef de nr. 69-Dörr-McLaren (Adams/Asch/Parente/Klasen) met de al vroeg gereden rondetijd van 8:18,513 minuten bovenaan de tijdenlijst staan. Audi bezette de plaatsen twee en drie met de nr. 4-Phoenix-R8 (Haase/Mamerow/Rast/Winkelhock) en de nr. 502-race experience-R8 (Baumgartner/Werner/Biela/Kaffer), voor de nr. 20-Schubert-BMW (Klingmann/Baumann/Hürtgen/Tomczyk).

Tekst: René de Boer (vanuit Nürburg, Twitter: @renedeboer)
Foto's: Willem J. Staat

Zeker aan de kop van het veld zijn de tijden in de kwalificatie van vandaag niet zo relevant, hoewel elke rijder wel drie ronden op de Nordschleife moet afleggen. Morgen is er van 10.15 tot 12.15 uur nog een kwalificatie, waarna de startplaatsen 31 tot en met 175 vast staan. Om de posities één tot en met 30 wordt nog gestreden tijdens de aparte top-30-kwalificatie van 17.10 tot 17.50 uur.

2014 Leinders Catsburg
Bas Leinders (l.) en Nick Catsburg staan momenteel 14e met de nr. 26-Marc VDS-BMW

De best geklasseerde auto met Nederlandse inbreng is de nr. 66-Dörr Motorsport-McLaren, die Peter Kox deelt met Kévin Estre, Tim Mullen en Sascha Bert. Dit viertal sloot de sessie als negende af, net voor de snelste van de beide Marc VDS-BMW's met Maxime Martin, Jörg Müller, Uwe Alzen en Marco Wittmann. De andere BMW Z4 van het Belgische team, met Bas Leinders, Markus Palttala, Nick Catsburg en Dirk Adorf, staat op de 14e plaats.

2014 Yelmer Buurman
De nr. 14 Black Falcon-SLS met Yelmer Buurman

Ook Jeroen Bleekemolen en Yelmer Buurman, de beide Nederlandse rijders in de Black Falcon-Mercedes-Benz SLS AMG GT3's, reden vanavond hun eerste ronden op de Nordschleife. De auto nummer 14, die Buurman deelt met Hubert Haupt, Adam Christodoulou en Abdulaziz Bin Turki Al Faisal, staat op de twaalfde plaats in de ranglijst. De nr. 1-Mercedes, bestuurd door Bleekemolen, Andreas Simonsen, Christian Menzel en Lance David Arnold, stond lange tijd binnen voor de reparatie van de schade na de crash uit de vrije training van vanmiddag. Op de natte baan zaten er geen snelle tijden in, maar het goede nieuws is dat de auto in ieder geval weer goed rijdt.

2014 Nissan
Nissan is met twee NISMO-GT-R's vertegenwoordigd. Hier de nr. 80 met Nick Heidfeld, Alex Buncombe, Lucas Ordonez en Florian Strauss.

2014 Pitlane regen
Regen verhinderde snellere tijden in de laatste tweeënhalf uur van de kwalificatie
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet