VLN

Vanuit de paddock op de Nürburgring

2014  Audi 4 snelste Training 1
De nr. 4-Phoenix-Audi was ht snelst in de vrije training

De snelste tijd in de vrije training op donderdagmiddag ging naar de nr. 4-Phoenix Racing-Audi (Haase/Mamerow/Rast/Winkelhock) met een tijd van 8:24,237 minuten, gevolgd door de nr. 2-Phoenix-Audi (Basseng/Fässler/Stippler/Vanthoor) en de nr. 80 Nissan GT Academy-Nissan (Heidfeld/Buncombe/Ordoñez/Strauss). De nr. 26-Marc VDS-BMW (Leinders/Palttala/Catsburg/Adorf) legde met 12 ronden de langste afstand af en kwam tot de vierde tijd.

140619 24H Nbr SLS schade
De Black Falcon-SLS van ondermeer Jeroen Bleekemolen kwam met schade de paddock in

De vrije training, de eerste gelegenheid voor 24h-teams om hun auto's op de Nordschleife uit te proberen, leverde niet geheel onverwacht alweer de nodige schade op. Eén van de eerste gestrande auto's was de nr. 1 Black Falcon-Mercedes (Simonsen/Bleekmolen/Arnold/Menzel), die na een half uur met Simonsen achter het stuur zonder remmen rechtdoor de bandenstapels in de eerste bocht in schoot. Simonsen zelf kon ongedeerd uitstappen, maar de rode SLS raakte flink beschadigd. Ook zware schade was er voor de nr. 89-Aston Martin (Lukovinov/Sidorenko/Czyborra/Heimrich), die in de Mercedes-Arena crashte. De BMW M235i 'Art Car' (nr. 235, Schurig/Hofmann/Bovingdon/Mies) stond lange tijd in de pits vanwege een technisch defect.

2014 Crash Aston 3 Schade voor de nr. 89-Aston Martin

2014 BMW Art Car Out
De BMW 'Art Car' verloor allerlei soorten vloeistof en stond daarna lang stil

De samenstelling van sommige teams is te elfder ure enigszins gewijzigd. Zo heeft Peter Kox naast de Brit Tim Mullen en de Franse McLaren-fabrieksrijder Kévin Estre nu ook de Duitser Sascha Bert als teamgenoot. Bert, die twee jaar geleden betrokken was bij het Gemballa-McLaren-team, dat geen erg lang leven beschoren was, neemt de plaats in van de Portugees Alvaro Parente, die doorschoof naar de andere McLaren van het team Dörr Motorsport.

2014 Subaru
Carlo van Dam in actie met de Subaru

Voor het eerst dit jaar racet ook Carlo van Dam weer eens in Europa. De coureur uit Vlaardingen, tegenwoordig wonend in Hong Kong, komt evenals de afgelopen jaren in actie voor het Subaru-fabrieksteam STI (Subaru Tecnica International). Hij deelt de Subaru WRX STI met de beide Japanners Toshihiro Yoshida en Kota Sasaki en de Duitser Marcel Lasée. "De auto voelt goed aan, tegenover vorig jaar is er een flinke stap voorwaarts gemaakt", oordeelde Van Dam na zijn eerste indrukken tijdens de vrije training.

140619 24H Nbr Nieuws Bentley GT3
Een Bentley Continental GT3-showcar is te zien in de paddock

Bentley heeft bekendgemaakt, dat het M-Sport-fabrieksteam van de Britse fabrikant volgend jaar wil deelnemen aan de 24-uursrace op de Nürburgring-Nordschleife. Dat moet gebeuren met de Continental GT3, die in december van het afgelopen jaar tijdens de Gulf 12 Hours op het Yas Marina-circuit in Abu Dhabi zijn racedebuut maakte en recentelijk de Blancpain GT Endurance-race op het circuit van Silverstone won. Vanaf volgend jaar moet de Continental GT3 ook beschikbaar zijn voor klantenteams. Dit jaar is Bentley al met een presentatiestand aanwezig in de paddock op de Nürburgring en heeft ook de organisatie van de 24-uursrace de beschikking over een tweetal Bentleys.

140619 24H Nieuws Bentley limousine
Bentley van de organisatie

Tekst: René de Boer (vanuit Nürburg, Twitter: @renedeboer)
Foto's: Willem J. Staat, Rebocar
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet