Supercar Challenge

DSC: Cor Euser naar Dutch Supercar Challenge-pole

 kwal_Euser

Cor Euser heeft de pole postion in de Dutch Supercar Challenge voor zich opgeëist. De routinier had hier slechts drie ronden voor nodig. De equipe Noorman/Van Dongen wist zich gaandeweg de kwalificatie steeds verder te verbeteren en pakte uiteindelijk zelfs de tweede positie, voor de equipe Van Buuren/Hart. De snelste tijd in de klasse Supersport ging naar Richard van den Berg.


Tekst: Remco Scheelings, fotografie: Tim Bohme

Maar liefst 33 auto’s brachten de klassen GT en Supersport van de Dutch Supercar Challenge op de baan. Nadat Cor Euser de eerste minuten van de kwalificatie even de kat uit de boom keek, zette de routinier na tien minuten de snelste tijd op de klokken. Met een verschil van maar liefst vier seconden stootte Euser de op dat moment leidende Richard van den Berg van de eerste positie. Met nog acht minuten in de kwalificatie te gaan blies Nol Kohler de motor van zijn Marcos op en legde daarmee een zodanig oliespoor dat de wedstrijdleiding zich genoodzaakt zag de rode vlag uit te hangen. Na het hervatten van de kwalificatie maakte de equipe Van Buuren/Hart de grootste sprong door vanuit het achterveld naar de tweede positie op te rukken.

 kwal_Eurotech

Datzelfde deed de equipe Noorman/Van Dongen door de derde positie voor zich op te eisen. Met nog een paar seconden te gaan wist de Eurotech-equipe zelfs de tweede positie van Van Buuren/Hart over te nemen. De positie van Euser kwam echter niet meer in gevaar.

Kwalificatietraining Dutch Supercar Challenge, GT-Supersport, Masters of Formule 3, Circuit Park Zandvoort, vrijdag 4 augustus 2006
1. Cor Euser (GT1), 1:46.433
2. Noorman/Van Dongen (GT1), 1:47.508
3. Van Buuren/Hart (GT1), 1:48.110
4. De Graaff/Ribbens, 1.49.964
5. Lex van der Meijden (GT1), 1:50.255
6. Graham Coomes (GT1), 1:50.370
7. Richard van Berg (Supersport), 1:50.674
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet