VLN

BMW met ART Car tijdens 24U Nürburgring

BMW zal tijdens 24U Nürburgring een BMW M 235i inzetten waarvan het kleurenschema sterk doet herinneren aan eerdere ART Car projecten van het merk.

Tekst Willem J. Staat
Foto's BMW

2014-24hNrbg-AT2-0121


BMW met ART Car tijdens 24U Nürburgring
De fabrieksondersteunde BMW M235I zal voor de 24 Uursmarathon ingezet worden voor oud MotoGP-coureur Alex Hofmann, BMW Junior Alexander Mies en de journalisten Markus Schurig en Jethro Bovington. Vanuit de cockpit zullen er via Sport 1 regelmatig spectaculaire beelden te zien zijn.

Jens Marquardt: "Ik ben verheugd dat we dit model met de vele privé inschrijvingen tijdens de 24U in actie gaan zien. Het kleurenschema van deze M235i is fantastisch. Complimenten aan onze designafdeling. Met 50 BMW's in het startveld is de variëteit op de Nordschleife indrukwekkend. Deze bijzondere auto voegt een spetterend kleurenschema toe, dat de fans zeker zullen waarderen.

De genen van de BMW235i zijn duidelijk in het productiemodel herkenbaar. De auto is voorzien van een 6 cilinder in lijn M Performance Twinpower 2.9L motor die ongeveer 330 pk levert. Ook is de auto voorzien van ABS, DSC en traction control zodat deze door nieuwkomers veilig bestuurd kan worden. Tijdens de ADAC kwalificatiewedstrijd eerder in april behaalde de M235i een zeventiende plek algemeen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet