Sportscars

Sporscars: Jeroen Bleekemolen hoopt ondanks crash teamgenoot toch aan de start te staan

140613 LeMans Quali Porsche Bleekemolen
De Prospeed-Porsche, die na de crash niet meer kan racen in Le Mans

Jeroen Bleekemolen is optimistisch dat hij morgen om 15.00 toch aan de start staat van de 82e editie van de 24 Uur van Le Mans. Gisteren crashte zijn Amerikaanse teamgenoot Bret Curtis de Prospeed-Porsche zwaar, waardoor zowel de rijder als de auto niet meer in actie kunnen komen. Er is echter vervanging in zicht: vanuit Parijs is een reservechassis onderweg, terwijl de Franse coureur Sébastien Crubillé, die vorig jaar met Prospeed Competition in Le Mans reed, de plaats van Curtis als rijder naast Bleekemolen en Cooper MacNeil kann innemen. Voor al deze veranderingen moet nog wel officieel toestemming van de autoriteiten van de organiserende Automobile Club de l'Ouest worden verkregen. "Al die procedures zijn nu in gang gezet en ik heb er goede hoop op dat het allemaal lukt zoals wij graag willen", aldus Bleekemolen.

Tekst: René de Boer (vanuit Le Mans, Twitter: @renedeboer)
Foto's: Frits van Eldik, Marcel ten Caat

"Bret was na de crash even het bewustzijn kwijt. Hij kan zich het ongeluk ook niet meer herinneren, maar hij kwam terug uit het medisch centrum en zei dat hij zich weer volledig goed voelde en klaar zou zijn om te racen als hij daartoe de goedkeuring zou krijgen," vervolgde Bleekemolen. "De artsen gaven echter geen groen licht. Ze zijn voorzichtig, willen geen risico's nemen, en ik ken dat van mezelf ook wel een beetje, dat je een crash hebt en er dan pas één of twee dagen later nog wat van voelt. Wat dat betreft heb ik wel begrip voor deze beslissing."

prospeed-mtc
De schade aan de Porsche was vanochtend nog duidelijk zichtbaar

Een vervangende Porsche was beschikbaar en is nu onderweg naar Le Mans, terwijl de Fransman Sébastien Crubillé door het team werd binnengehaald als vervangende rijder. "Het is de auto waarmee hij in de European Le Mans Series rijdt, dus die kent hij, en Sébastien heeft vorig jaar Le Mans gereden met Prospeed, dus team en rijder kennen elkaar ook", aldus Bleekemolen. "Morgen kan hij tijdens de warm-up nog rijden, dus ook de rijtijd is geen probleem. Als het allemaal zo loopt als we verwachten, dan staan we morgen dus aan de start."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet