24H Series

Mission Possible schrijft geschiedenis tijdens 12 uur van Zandvoort

24u zv missionpossible 2

Tijdens de eerste 12 uursrace van de 24h Series op het duinen circuit van Zandvoort vierden Sorg Rennsport en de racers van de Mission Possible een wereldpremière. Voor het eerst voltooiden vier coureurs met een dwarslaesie een lange afstandsrace. Het resultaat is indrukwekkend: Vijfde in klasse A5 en 27e in het algemeen klassement.

Tekst en foto's: PR

24u zv missionpossible 1


Aan het einde van de tweedelige race over een totaal van twaalf uur waren alle Mission Possible racers blij en gelukkig. Gustav Engljähringer, Marc Dilger, Marek Wisniewski en Mike Smit, verbonden door het hebben van een dwarslaesie en normaal onderweg in een rolstoel, hebben hun doel bereikt in de BMW M235i Racing van de renstal uit Wuppertal. Naar de vijfde positie rijden in de sterke A5 klasse (domein van BMW M3's) had eerder ook niemand durven dromen.

Op de donderdag voor de race begon het avontuur in de duinen van Zandvoort. De BMW die omgebouwd is naar handbediening stond opgesteld voor de oefensessies. Met veel fine tuning werd deze optimaal op de race voorbereid. Op dat moment was echter nog niet duidelijk of de bestuurders stints (rijbeurten) van maximaal twee uur zouden overleven.

Maar in de race ging alles volgens plan. Alle bestuurders deden hun werk perfect en de BMW liep als een zonnetje. Zelfs twee kleine ongevallen hebben het team niet kunnen stoppen en na twaalf uur werd geschiedenis geschreven. Het eerste team van dwarslaesie-racers had een lange afstand race afgewerkt.

24u zv missionpossible 4

Na de race meldde laatste rijder Engljähringer: "Mijn laatste stint was zeer bewogen. Tegen het einde was het op de baan onverwacht agressief. Tijdens een snelle passage heb ik contact met een andere deelnemer gehad, maar ik liet hem gaan omdat ons doel was om uiteindelijk de twaalf uur vol te maken. En dat is gelukt . Mijn armen doen nu pijn, maar we zijn blij om het gedaan te hebben. Ik wil ook een bedankje geven aan het team en iedereen die heeft meegeholpen om dit project te realiseren. Het was leuk, maar ook ongelooflijk vermoeiend. We hadden ups en downs, maar zijn aan het eind 27e van de 52 teams geworden. We zijn blij en tevreden met het resultaat."

Teambaas Daniel Sorg: "We hadden een geweldige race op Zandvoort en zijn allemaal blij en gelukkig. We hebben er ons hart en ziel in gestopt." En ook bij de organisatie en de exploitanten van de baan liet het team een blijvende indruk achter. De Facebook-pagina van Circuit Park Zandvoort noemde Mission Possible het meest sympathieke team dat heeft deelgenomen aan de twaalf uur van Zandvoort. "Respect voor alle mensen die dit project mogelijk hebben gemaakt."

24u zv missionpossible 3

Een klein minpunt was nog dat Rainer Küschall, die de vijfde bestuurder zou zijn, helaas om gezondheidsredenen zijn start moest annuleren. Wel was hij als een van de initiatiefnemers van het Mission Possible project op het terrein in Zandvoort aanwezig en was zeer tevreden: "De auto liep de hele tijd perfect. Sorg Rennsport heeft goed werk gedaan. De wereldpremière van het eerste dwarslaesie rolstoel-raceteam is voldaan. Missie voltooid."

Nu de eerste stap zo goed is gegaan, wil iedereen ook de volgende grote stap maken met als doel om aan de start te staan bij de "24 Hours of Dubai" in 2015. Om dit grote doel te bereiken zal Mission Possible onmiddellijk beginnen met het zoeken naar sponsors.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet