Supercar Challenge

Supercar Challenge met vol veld naar Spa Euro Race weekend op Spa-Francorchamps

140603 GT1

Na races op Zandvoort en de Nürburgring reist de Supercar Challenge powered by Pirelli komend weekend af naar Spa-Francorchamps voor alweer het derde raceweekend van seizoen 2014. Ditmaal komen de GT-divisies en Sport-divisies in actie in één startveld, wat resulteert in een veld van meer dan zestig bolides.

Tekst en foto's: PR

Tijdschema | Deelnemerslijst | GRATIS ticket

140603 GT2

In de Super GT-divisie van de Supercar Challenge is de spanning dit jaar om te snijden. Er zijn veel kanshebbers op de overwinning in deze klasse, waardoor elke fout meteen grote gevolgen kan hebben. Ook is het zaak om je auto technisch goed op orde te hebben, want een klein mankement kan meteen zorgen voor veel puntverlies. Het overkwam op de Nürburgring Henry Zumbrink, die in beide races problemen had met zijn wielophanging en hierdoor kostbare punten verloor. De leiding in het kampioenschap van de Super GT-divisie kwam hiermee in handen van Martin Lanting en Bob Herber met de Ferrari 458 GT2. Zij pakten op Zandvoort al een overwinning en eindigden op de Nürburgring ook tweemaal op het podium. De concurrentie ligt echter op de loer, want naast Henry Zumbrink is ook Kelvin Snoeks met zijn Volvo S60 V8 Silhouette zeer snel. Snoeks kende op Zandvoort geen probleemloos weekend maar maakte op de Nürburgring een grote inhaalslag. Ook team RaceArt presteerde met de gloednieuwe SRT Viper GT3R tot nu toe zeer sterk. Op Spa-Francorchamps wordt deze auto bestuurd door Arjan van der Zwaan en Robert de Graaff, die na een jaar afwezigheid komend weekend terugkeert in de Super GT-divisie. Andere sterke auto's in deze divisies zijn ook de Vicora V8's van Barry Maessen en het duo Bouwhuis/Wijnen, ook zijn er dit weekend enkele snelle gastrijders zoals Niek Hommerson in een Ferrari 458 GT3, het duo Bailey/Schulz met een Aston Martin Vantage GT3 en Jan Storm met zijn BMW Z4 GT3.

140603 GT3

Ook de GT-divisie heeft komend weekend enkele gastrijders, zoals Christian Siepmann met zijn BMW E92 M3 (hij reed in seizoen 2013 al eens mee tijdens de Gamma Racing Day) en het uit Australië afkomstige team van Ryan McLeod, dat met maar liefst drie Ford Focus V8's naar Spa-Francorchamps komt. Afgelopen weekend was dit team ook present bij de 12H van Zandvoort en trok daar al veel bekijks. Zij moeten op Spa de concurrentie aangaan met de vaste namen uit de klasse, zoals Patrick van Glabeke en Frédérique Jonkheere met de Curbstone Ferrari 458 GT3. Zij gaan momenteel aan de leiding van het kampioenschap maar worden op de voet gevolgd door Aaron Scott en Craig Wilkens met de Viper GT3 en ook het duo Thuis/van Riet in de nieuwe Radical RXC. Daarnaast zijn onder andere ook Thierry Verstraete en Pieter Dubois met hun Syntix Lamborghini Gallardo en Pierre Etienne Bordet met zijn Porsche 997 GT3R weer present.

140603 GT4

In de GTB-divisie verschenen dit seizoen al veel verschillende equipes op het podium, zoals Daan Meijer, Marcel van Berlo, het duo Kool/Koebolt en het duo Lamster Neyens. Van deze groep gaat Daan Meijer momenteel aan de leiding in het klassement, maar de Porsche-coureur wordt op de voet gevolgd door Corvette-coureurs Ferdinand Kool en Max Koebolt. Ook Marcel van Berlo, de gebroeders Webb en het duo Patrick Lamster en Marc Neyens zijn niet ver van de koplopers verwijderd, daarnaast waren ook Fiona James met haar Lamborghini Gallardo GT3 en het duo Lemmens/Qvick met de KTM X-Bow op de Nürburgring snel onderweg. Met ook nog enkele gastrijders gaat ook op Spa-Francorchamps de strijd in deze klasse weer hevig worden.

140603 Sport2

De Supersport-divisie van de Supercar Challenge powered by Pirelli is ook op Spa-Francorchamps de grootste divisie van de klasse met ditmaal bijna twintig auto's. Koploper in het kampioenschap is momenteel nieuwkomer Dennis de Groot, die ook op Spa-Francorchamps weer met Jan Stakenburg in actie komt. Zij worden echter op de huid gezeten door teamgenoten Koen Bogaerts en Pieter van Soelen. Op Spa-Francorchamps is overigens niet Pieter van Soelen maar Mark van der Aa de teamgenoot van Koen Bogaerts. Van der Aa en Van Soelen wisselen elkaar dit seizoen regelmatig af en rijden beiden vier weekenden. Een andere snelle deelnemer waar op Spa-Francorchamps zeker rekening mee gehouden moet worden is Cor Euser. De ervaren coureur scoorde dit jaar met zijn Lotus Evora al drie overwinningen en zit de koplopers dus op de hielen. De concurrentie is echter hevig, want met onder andere ook de gebroeders Boorsma terug in het veld wordt het dringen om de ereplaatsen.

140603 Sport3

Ook in de Sport-divisie is de spanning om te snijden. In deze divisie zijn het momenteel Ron en Eline Braspenning die de leiding in handen hebben, maar zij hebben voor komend weekend helaas moeten afzeggen waardoor zij hun eerste plaats niet kunnen verdedigen. Tweede in het kampioenschap staat Rob Nieman met zijn Renault Clio, gevolgd door Erwin van Dijk in de Lotus Exige, het duo De Borst/De Kleijn met de FEBO Renault Clio en Wesley en Maurits Caransa met de BMW 130i. Zij vochten dit seizoen allen onderling al vele gevechten uit en de verwachting is dat zij ook op Spa-Francorchamps weer zeer aan elkaar gewaagd zijn. Bovendien zijn ook vaste namen zoals het duo Voet/Van den Broeck met de RaceKicks Renault Clio, Kim Troeijen met haar Ford Focus Silhouette, het duo Rutgers/Kars met de Spirit Racing Renault Clio en het Oekraïense duo Protasov/Levtushenko met hun BMW E46 ETCC weer van de partij.

affiche-ser2014

De Spa Euro Race staat bij de Supercar Challenge al jaren op de kalender. Het evenement is een onmisbare traditie geworden tijdens de maand juni op de omloop van Francorchamps. Voor de vakantie komen de liefhebbers van de autosport er met vrienden en familie, om gratis van een mooi weekend te genieten. Met 5 categorieën, 12 starts op twee dagen, met mooie startvelden en races met veel strijd, tussen GT's en toerismewagens enerzijds en eenzitters voor jonge wolven anderzijds. Voor ieder wat wils dus. De Spa Euro Race, ontvangt naar goede gewoonte, teams uit alle windstreken van Europa: de Supercar Challenge powered by Pirelli, de Formula Renault 2.0 Alps, de Mitjet Series, de Clio Cup France en de Britcar! GRATIS tickets voor de tribunes zijn te downloaden op de website van de Supercar Challenge, www.supercarchallenge.nl, toegang tot de paddock kost bovendien maar 5,- euro pp. Redenen genoeg dus om een kijkje te komen nemen in de Ardennen!

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet