24H Series

Las Moras Racing Team aan de leiding van 12 uur van Zandvoort

20140530 LMRTa

Las Moras Racing Team uit Krimpen aan de Lek is de eerste editie van de 12 uur van Zandvoort voortvarend begonnen. Na drie uur racen gaan Jan Joris Verheul, Luc Braams en de Duitser Jörg Viebahn met hun Renault Mégane Trophy aan de leiding in de SP2-klasse (vijfde algemeen). Liesette Braams deelt een Lotus Evora GT4 met Cor Euser, Henk Thijssen en de Duitser Torsten Kratz. Laatstgenoemde raakte in het openingsuur betrokken bij een aanrijding en het kwartet verloor door een noodzakelijke reparatie veel tijd. Liesette Braams reed een spannende inhaalrace en stuurde de Lotus knap als vierde SP3-auto over de tussentijdse finish. Morgen, als de resterende negen uur worden afgelegd, hoopt Braams nog meer terrein goed te maken.

Tekst en foto's: PR

Las Moras Racing Team geldt als een trouwe deelnemer van lange-afstandsraces, zoals de 24 uur van Dubai en Barcelona en de 12 uur van Italië en Hongarije. Aan dat rijtje kan nu de 12 uur van Zandvoort worden toegevoegd, waarvan de eerste editie met 52 auto's aan de start al direct een groot succes te noemen is.

Aanvankelijk zou Duncan Huisman, als vaste teamgenoot van Luc Braams, ook tijdens deze primeur in actie komen. Maar een acute longontsteking verhinderde Huisman van deelname. Met Jan Joris Verheul in de gelederen, beschikte het team over een waardige vervanger. Dat bleek al in de kwalificatie, toen Verheul de pole-positie in de SP2-klasse veiligstelde.

Vanaf de start wist Verheul het gaspedaal wederom goed te vinden en vocht zich nog eens twee plaatsen in het algemeen klassement naar voren. Doordat Verheul bovendien langer op de benzinetank kon doorrijden dan de concurrentie, voerde hij zelfs tijdelijk het volledige veld aan! Na de pitstop met rijderswissel hield Jörg Viebahn de leiding in de SP2-klasse stevig in handen. Luc Braams nam de derde en laatste stint van de dag op zich en behield de voorste positie ook in het derde uur.

Voor Liesette Braams begon het weekeinde uitstekend. In de kwalificatie verzekerde de equipe Braams/Euser/Thijssen/Kratz zich van een veelbelovende tweede startpositie in de SP3-klasse (14e algemeen). Uiteindelijk kwam het kwartet slechts 0,044 seconde te kort voor de pole-positie. Torsten Kratz raakte in de openingsfase van de wedstrijd echter betrokken bij een aanrijding, waardoor hij de pitstraat moest opzoeken om een noodzakelijke reparatie te laten uitvoeren. In het vervolg van de wedstrijd slaagde de Lotus-equipe er in om veel verloren tijd goed te maken. Liesette Braams reed in het derde uur een spannende inhaalslag en wist op te klimmen tot de vierde plek in de SP3-divisie, waardoor het team nog maar één plek verwijderd is van het eremetaal.

Na drie uur racen werd de tussenstand op Zandvoort bevroren. Morgen om 10:00 uur wordt de wedstrijd hervat en worden de resterende negen uur afgelegd.

20140530 LMRTb

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet