IndyCar

Indycar: Analyse 98e Indy 500. 2.4 mijoen dollar voor Indywinnaar Ryan Hunter Reay


2014 Villeneuve
Jacques Villeneuve was eigenlijk best tevreden met zijn performance, maar zijn glorietijd is al jaren voorbij.


Teleurstellende gevestigde orde
Oud Indy winnaar en oud F1 wereldkampioen Jacques Villeneuve keerde na negentien jaar afwezigheid weer terug op de Indianapolis Motor Speedway. Eindigde als veertiende en had gedurende de wedstrijd contact met de auto's van Sebastian Saaveedra en Ryan Briscoe. Voltooide alle 200 ronden maar reed eigenlijk kleurloos in de rondte. Zijn glorietijd is al jaren voorbij en heeft na het BAR F1 tijdperk nimmer een vaste draai in NASCAR, Sportscars of de V8 Supercars weten te vinden. Beschikt gezien zijn leeftijd nog steeds over voldoende talent. Heeft nu voor de WRX Rallyecross gekozen. Moet ergens zijn draai zien te vinden maar op Indy hoort Jacques eigenlijk niet meer thuis. Wat voor Villeneuve geldt, geldt eigenlijk voor Townsend Bell. De Amerikaan was bij twee crashes betrokken en is op Indy eigenlijk meer een gelukszoeker die de wedstrijd ooit eens hoopt te winnen. Was er zeker dichtbij, maar verprutste alle kansen.Takuma Sato had een wedstrijd vol ups-and-downs maar voltooide als negentiende de volledige wedstrijdafstand. Beschikt over meer potentieel zoals het verleden bewees.

Voor de Ganassi-coureurs Ryan Briscoe, Scott Dixon en Tony Kanaan heb ik maar één woord. Drama. Briscoe verprutste alle kansen al in de eerste ronde. Met een 18e plek de beste Ganassi-coureur. Teambaas Chip Ganassi had de viering van zijn 56e verjaardag waarschijnlijk iets anders voorgesteld.

2014 Ganassi Dramas
Het team van Chip Ganassi was tegen alle verwachtingen in, één groot drama.

In totaal werden er afgelopen zondag op de Indianapolis Motor Speedway maar liefst 6105 wedstrijdrondes afgelegd. Daarmee werd het record van 2013 al na één jaar verpulverd. Toen werden er 5863 ronden afgewerkt. De wedstrijd telde slechts 21 ronden onder neutralisatie, evenveel als in 1976 toen de wedstrijd na 255 mijl wegens regen definitief werd afgebroken.

2014 RHR HCN Final Laps
Een zinderend slot van een schitterende 98e editie kondigt zich aan.Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet