IndyCar

Indycar: Analyse 98e Indy 500. 2.4 mijoen dollar voor Indywinnaar Ryan Hunter Reay

Kurt Busch Race
Ongelofelijke prestatie van Kurt Busch op de Indianapolis Motor Speedway. Behalve een testdag met een Champcar jaren geleden had de man eigenlijk nog nooit echt met een eenzitter gereden. Met zijn prestatie heeft Busch wel een kloof tussen de NASCAR en Indyfans weten te overbruggen. Uitstekend voor de sport. Hij wil graag nog een keer terugkomen.

Kurt Busch beste Rookie
Persoonlijk had ik wel een goede voorstelling van die man verwacht. Maar dat hij direct als beste Rookie voor het team van Andretti Autosport uit de bus zou komen overtrof alle verwachtingen. Incluis die van hemzelf. Gewoon een super wedstrijd om daarna nog even voor de Coca Cola 600 naar Charlotte af te reizen. Een diehard racer pur sang die voor de sport gaat. Jammer dat we in de Formule 1 de allround mentaliteit van velen moeten missen. Busch bewees niet alleen hard met een NASCAR-auto te kunnen rijden maar ook met een Indycar. Pure racers zoals de auteur ze graag ziet. Montoya is natuurlijk van hetzelfde kaliber. Kurt Busch ontving voor zijn rookieprestatie afgelopen maandag een cheque van U$ 423.889 incluis een bonus van nog eens U$ 25.000. De rookie-prestatie van Kurt Busch wierp jammer genoeg een beetje een schaduw over de prestatie van Sage Karam, de 19 jarige youngster die met zijn Dreyer&Reinbold Dallara Chevrolet vanaf de laatste startrij vertrok en als negende eindigde. Karam mocht een cheque van ruim U$ 270.000 in ontvangst nemen. Met de juiste teams en begeleiding wacht hem een grote toekomst..

Dit kan ook gezegd worden van de James Davison, de volle neef van de V8 Supercarcoureurs Alex en Will Davison, die direct bij zijn debuut voor het team van KV Technology een zestiende plek pakte. Voor een man met weinig ervaring indrukwekkend. Zijn teamgenoot Sebastien Bourdais eindigde voor hetzelfde teams als zevende, maar lijkt na vier Champcar titels nu eindelijk het vertrouwen op de ovals gevonden te hebben. Absoluut zijn beste prestatie op Indy tot nu toe.

Will Power vertrok vanaf de eerste startrij, maar maakt nog steeds teveel fouten waardoor hij net geen kampioen wordt, of net de Indy 500 niet wint. De 98e Indy 500 was geen uitzondering. Bloedsnel maar net niet de volmaakte kampioen of Indy 500 winnaar. Als complete coureur komt Power jammer genoeg nog net iets tekort. Power eindigde als achtste maar kreeg een penalty voor te snel rijden in de pitlane.

2014 Crash Carpenter Hinchcliffe
Ed Carpenter ziet zijn Indy 500 droom volledig uiteen spatten. Vraag is kan hij ooit nog eens zo dicht bij de overwinning komen? James Hinchcliffe en Townsend Bell waren de boosdoeners.

Ed Carpenter was waarschijnlijk nog nooit zo dichtbij een allereerste Indy 500 overwinning. Gaf één van zijn beste voorstellingen op de Brickyard maar werd door een dom ongeval geëlimineerd. Met een cheque van ruim U$ 453.693 ging Carpenter in ieder geval niet met lege handen naar huis. In 2011 verloor JR Hildebrand in het zicht van de finish de Indy 500 aan Dan Wheldon. Werd door Vision ingehuurd om Ed Carpenter te ondersteunen. Deed het als tiende uitstekend.

2014 Jim Nabors
Jim Nabors zong voor de allerlaatste maal Back Home in Indiana.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet