Supercar Challenge

Supercar Challenge: Overwinning voor Henk Thuis en Danny Brand in tweede Superlights Nürburgring

header

Henk Thuis en Danny Brand hebben de tweede race van de Supercar Challenge Superlights op hun naam geschreven. De Radical-coureurs waren gestart vanuit de pitstraat maar gaven met hun snelle Radical SR8 al snel de andere coureurs het nakijken. Danny van Dongen eindigde met zijn Praga R1 op de tweede plaats en pakte daarmee de eerste positie bij Group 3 van de Lights. Carlo Kuijer eindigde de race op de derde plaats, voor Robert Schoenau met de Radical SR3.

Tekst en foto's: PR

d1m0315 race02 lights

Bij de start van de race had Filip Declercq de beste start. De Norma-coureur ging als leider van de race de eerste bocht in, gevolgd door David Houthoofd. Houfdhoofd kende echte geen probleemloze start van de race, want de Norma-coureur werd in de eerste bocht aangetikt door Wibo Rademaker en ging daarna in de rondte. Houthoofd kon daarna zijn weg vervolgen maar moest achteraan aansluiten. Rademaker liep bij deze actie schade op en moest na de eerste ronde al een bezoekje brengen aan de pitstraat.

Na de eerste ronde was de leiding in de race nog steeds in handen van Filip Declercq, gevolgd door Robert Schoenau en Danny van Dongen. Nol Kohler, ditmaal alleen rijdend, lag in de beginfase op plaats vier met daarachter Carlo Kuijer, ditmaal rijdend in de Praga van Berry van Elk, op plaats vijf.

d1m0401 race 02 702

In de tweede ronde slaagde Danny van Dongen erin om met zijn Praga R1 Robert Schoenau te verschalken. Vanuit het achterveld rukte ook de Radical SR8 van Henk Thuis en Danny Brand. Deze auto was gestart vanuit de pitstraat maar was al vlug de snelste bolide in het veld. Voor Ko Koppejan was de wedstrijd op dat moment al voorbij, want de Radical-coureur moest al na drie ronden met zijn auto de pitstraat opzoeken.

De openingsfase was spannend met meerdere gevechten op de baan. Aan de kop van het velde zette Danny van Dongen koploper Filip Declercq steeds meer onder druk en de strijd om de vierde plaats tussen Nol Kohler en Carlo Kuijer was ook zeer spannend. Van Dongen slaagde er in de zesde ronde in om Declercq te verschalken en daarmee de eerste plaats over te pakken. Niet veel later kon ook Carlo Kuijer Nol Kohler inhalen en de vierde plaats veroveren.

20140525 sl-race2 2

De Radical van het duo Thuis/Brand was ondertussen snel onderweg en won ronde na ronde weer een positie. De Radical SR8 van het duo was duidelijk sneller dan de andere auto's in het veld en zij konden dan ook al in de tiende ronde de leiding in de race pakken.

Filip Declercq had op dat moment de derde plaats in handen achter Danny van Dongen maar ging in de twaalfde ronde in de fout en verloor daarmee een positie aan Radical-coureur Robert Schoenau. Declercq kwam daarna meteen onder druk te staan van de op de vijfde plaats liggende Carlo Kuijer.

d1m0528 race-02 773

Na de pitstops lag de Radical SR8 van het duo Thuis/Brand nog steeds op de eerste plaats, maar nu gevolgd door Robert Schoenau en daarachter Danny van Dongen. Carlo Kuijer lag nog steeds op de vierde plaats, daarachter weer gevolgd door Nol Kohler op plaats vijf, Filip Declercq op plaats zes en David Houthoofd op positie zeven.

Schoenau kon zijn tweede positie niet lang vasthouden. De Radical-coureur kwam na de pitstops al snel onder druk te staan van Danny van Dongen, die niet veel later de tweede plaats in de race kon overnemen van Schoenau. Schoenau moest daarna meteen weer in zijn spiegels kijken, omdat ook Carlo Kuijer niet ver achter de Radical-coureur zat.

20140525 sl-race2 1

Kuijer noteerde in de slotfase van de race snelle rondetijden en kon het gat naar de op de derde plaats liggende Schoenau volledig dichtrijden. Met nog vijf minuten op de klok plaatste Kuijer een inhaalactie bij het uitkomen van de Schumacher S en kon hij de derde plaats in de wedstrijd en zelfs de tweede plaats in Group 3 van Schoenau overnemen.

Aan Henk Thuis en Danny Brand ging dit alles voorbij. Zij wonnen de race, voor Danny van Dongen en Carlo Kuijer.

Volledige uitslag

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet