Supercar Challenge

Supercar Challenge: Cor Euser verzilvert poleposition met overwinning

header

Cor Euser is er op de Nurburgring in geslaagd om zijn eerder op de dag gereden pole position om te zetten in een overwinning. In een spannende race, waarbij ook de safety car een grote rol speelde, bleef de Lotus-coureur in de slotfase Dennis de Groot nipt voor. In de Sport-divisie ging de overwinning naar Erwin van Dijk.

Tekst en foto's: PR

20140524 ss-race1 4

Bij de start van de race was het Cor Euser die met zijn Lotus Evora de leiding kon behouden, daarachter gevolgd door Luc de Cock in de Lotus 2-eleven GT4 en Eric Qvick in de BMW E92 M3 GTR. Onno van Ree lag bij de start op de vierde plaats, maar hij kwam meteen onder zware druk te staan van Gary Furst in de Mitsubishi Lancer.

Eric Qvick was snel onderweg en kon in de tweede ronde de tweede plaats overnemen van Luc de Cock door De Cock bij de chicane uit te remmen. Onno van Ree was ondertussen zijn vierde plaats kwijtgeraakt aan Gary Furst ende vijfde plaats aan Seat-coureur Lee Allen.

De top drie bleef hierna rondenlang ongewijzigd, maar het gat tussen dit drietal bleef binnen een seconde. De strijd om de vierde plaats bleef ondertussen ook zeer spannend, want Koen Bogaerts had na vijf ronden de vierde plaats in handen gekregen voor Stakenburg in de BMW en Lee Allen in de Seat. Gary Furst was uit deze groep weggevallen, want de Mitsubishi-coureur had zijn auto met technische problemen in de pitstraat moeten parkeren.

Aan de kop van het veld was de race voortijdig ten einde voor Luc de Cock. De Lotus-coureur moest vlak voor het pitstop window namelijk met technische problemen opgeven.

20140524 ss-race1 3

Tijdens het pitstop window kwam de safety car de baan op omdat er door een kapotte motor bij Kim Troeijen een hoop olie op de baan terecht was gekomen. Omdat hierna iedereen naar binnen ging was het voor de safety car lastig om de leider in de race op te vangen. Sommige rijders waren hiervan de dupe zoals Koen Bogaerts en Pieter van Soelen, die pas erg laat door de safety car voorbij werden gelaten.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet