Supercar Challenge

Supercar Challenge: Overwinning voor Henk Thuis in eerste race Superlights

header

Henk Thuis heeft de eerste race van de Supercar Challenge Superlights op de Nurburgring op zijn naam geschreven. De Radical-coureur ging de race vanuit de pitstraat van start maar kon al snel naar de eerste positie rijden. Nadat naaste concurrent het duo Pim van Riet / Danny Brand na een extra pitstop terugvielen kwam de overwinning voor Thuis niet meer in gevaar. In Group 3 van de Superlights ging de overwinning naar Wibo Rademaker in zijn Radical SR3.

Tekst en foto's: PR

Voorafgaand aan de start van de race waren er problemen bij beide Radical SR8's van het duo Van Riet/Brand en Henk Thuis. Hierdoor konden zij niet op tijd bij de startopstelling zijn en moesten zij de race dus van start gaan vanuit de pitstraat.

20140524 sl race1 4

Bij de start van de race was Filip Declercq meteen goed weg. De Norma-coureur pakte meteen de eerste positie over van Danny van Dongen en dook als leider de eerste bocht in. Achter Declercq en Van Dongen sloot Ko Koppejan aan op de derde plaats.

Achter de top drie zat het veld in de eerste ronden dicht bij elkaar. David Houthoofd lag met zijn Norma na de start op de vierde plaats, gevolgd door Wibo Rademaker en Carlo Kuijer. Daarachter lag Berry van Elk op de zevende plaats algemeen. Houthoofd kwam meteen onder druk te staan van Rademaker en kon daarna de Radical-coureur niet lang achter zich houden. In de tweede ronde pakte Rademaker dan ook de vierde plaats over van Houthoofd. Daarachter had Robert Schoenau de zevende plaats overgenomen van Berry van Elk.

20140524 sl race1 1

Aan de kop van het veld had Filip Declercq nog steeds de eerste plaats in handen, maar Danny van Dongen zette de Norma constant onder druk. In het achterveld waren Henk Thuis en het duo Van Riet/Brand ondertussen snelle rondetijden aan het rijden. Begonnen op de laatste plaats in de race omdat zij uit de pitstraat moesten starten pakten zij ronde na ronde een paar posities en reden zo dus snel naar de kop van het veld toe.

Na zeven ronden hadden het duo van Riet/Brand en Henk Thuis het volledige veld ingehaald, waarmee zij op de eerste twee posities in de race kwamen te liggen. Danny van Dongen was ondertussen nog in vol gevecht met Filip Declercq. De Norma-coureur kon Van Dongen lang achter zich houden, maar in de achtste ronde lukte het de Praga-coureur dan toch om Declercq te verschalken.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet