Supercar Challenge

Supercar Challenge: Snelste tijd voor Cor Euser in kwalificatie sport-divisies

140524 q ss euser

De coureurs van de Sport- en Supersport-divisie van de Supercar Challenge powered by Pirelli mochten zich onder een bescheiden zonnetje kwalificeren voor de races van zaterdag- en zondagmiddag. In de voorste gelederen van de Supersport-divisie was het wederom dringen geblazen met veel kanshebbers op de pole position. Cor Euser trok uiteindelijk aan het langste eind en reed met zijn Lotus Evora de snelste tijd.

Tekst en foto's: PR

header

De Supersport-divisie heeft ook op de Nurburgring weer veel deelnemers, bijna twintig in totaal ditmaal. Het is dan ook zeer belangrijk om een goede uitgangspositie te hebben voor de race, want een seconde langzamer betekent al snel dat je vijf posities verder op de grid staat. De pole position was lang in handen van Dennis de Groot en Jan Stakenburg met de JR Motorsport BMW M3 E46 GTR, maar in de slotfase dook Cor Euser met zijn Lotus Evora nog onder de snelste tijd door. Luc de Cock kwalificeerde zich op de derde plaats, ondanks dat bij de Lotus-coureur werd tweemaal de snelste tijd afgepakt omdat hij de snelheidslimiet had overtreden in de pitstraat en omdat hij bij uitrijden pitstraat over de witte lijn was gereden. Marco Bikkers en Onno van Ree reden met hun Seat Leon SuperCopa de vierde tijd, voor Eric Qvick en Philippe Bonneel in de BMW E92 M3 GTR.

140524 q ss v dijk

In de Sport-divisie was de snelste tijd lange tijd in handen van Ron en Eline Braspenning, maar zij moesten in de slotfase toch hun meerdere erkennen in Erwin van Dijk in de Lotus Exige en het duo De Borst/De Kleijn in de FEBO Renault Clio. Rob Nieman kwalificeerde zich op de vierde plaats, voor Maurits en Wesley Caransa. Voor hun kwam de sessie al voortijdig ten einde nadat zij in de Dunlop-Kehre rechtdoor schoten en daarna hun auto aan de kant moesten parkeren. Ook voor het oekrainse duo Protasov/Levtushenko verliep de sessie niet vlekkeloos. Bij hun BMW ging de motor stuk waarna er een groot oliespoor op de baan kwam te liggen. De sessie moest hierdoor kortstondig stilgelegd worden om het oliespoor te kunnen bestrijden.

Uitslag kwalificatie
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet