Supercar Challenge

Supercar Challenge: Arjan van der Zwaan pakt in slotseconden poleposition met de Viper op de Nürburgring

header

De kwalificatie van de Super GT-, GT- en GTB-divisie van de Supercar Challenge was op de Nurbrugring uitermate spannend. De strijd om de pole position was om te scnijden met uiteindelijk de top drie binnen 0.3 seconden. In de allerlaatste ronde was het uiteindelijk Arjan van der Zwaan die de pole position voor de neus van Kelvin Snoeks en Henry Zumbrink wegkaapte.

Tekst en foto's: PR

140524 q grouwels

Team RaceArt is met de 2014 SRT Viper GT3-R de afgelopen weken druk aan het testen geweest om de auto beter te leren begrijpen en dat heeft het team zeker geen windeieren gelegd. In de vrije trainingen waren Roger Grouwels en Arjan van der Zwaan al zeer snel en ook in de kwalificatie waren zij in de voorste geleden te vinden. In eerste instantie leek het erop dat de Day V-Tec Volvo's er met de pole position vandoor zouden gaan, want Kelvin Snoeks en Henry Zumbrink wisselden steeds de eerste plaats af. Van der Zwaan lag echter op de loer en sloeg in de allerlaatste ronde zijn slag. Met een rondetijd van 1:44.441 was de Viper-coureur drie tienden sneller dan Kelvin Snoeks en Henry Zumbrink. Vlak achter de Volvo's kwalificeerden Bob Herber en Martin Lanting zich op de vierde plaats, Niels Bouwhuis en René Wijnen reden met de Vicora de vijfde tijd.

140524 q dubois

Ook in de GT-divisie was de kwalificatie uitermate spannend. Hier waren het in eerste instantie Aaron Scott en Craig Wilkins die met hun Viper GT3 veruit de snelste tijd hadden genoteerd. In de slotfase van de training kwam de eerste plaats van Scott en Wilkins toch nog in gevaar, want Frédérique Jonkheere met de Ferrari 458 GT3 en Pieter Dubois met de Lamborghini Gallardo GT3 waren snel onderweg. Pieter Dubois pakte uiteindelijk zelfs de pole, want met een tijd van 1:46.399 was hij sneller dan het duo Jonkheere/Van Glabeke en het duo Wilkins/Scott. Pieter Dubois en Thierry Verstraete mogen met hun Syntix Lamborghini dus van pole position starten in de GT-divisie.

140524 q james

In de GTB-divisie waren Ferdinand Kool en Max Koebolt de snelste mannen. Met hun Corvette GT4 reden zij in de kwalificatie een tijd van 1:51.122 en daarmee waren zij een seconde sneller dan hun concurrenten. De tweede tijd werd in de kwalificatie verrassenderwijs gereden door Fiona James, die met haar Lamborghini ook in de vrije trainingen al snel onderweg was en dat dus in de kwalificatie kon verzilveren. Steve Vanbellingen en Ward Sluys reden de derde tijd, voor de Duitser Oliver Freymuth in de Renault Mégane Trophy. De kwalificatie verliep niet voor iedereen vlekkeloos, want de sessie moest zelfs kortstondig stilgezet worden omdat de Porsche van Lamster/Neyens na contact met de BMW van Ward Sluys in het grind terecht was gekomen.

Uitslag kwalificatie

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet