Formule 1

Formule 1: Michael Schumacher boekt 89e Grand Prix zege

Michael Schumacher behaalde op het circuit van Hockenheim zijn 89e Grand Prix zege. Zijn teamgenoot Felipe Massa eindigde als tweede, terwijl Kimi Raikkonen zijn pole niet in een zege wist te verzilveren, maar wel de laatste podiumplaats voor zich opeiste.

tekst Willem J. Staat

 MS

Michael Schumacher is helemaal terug. Foto: Ron McQueeney

89e Formule zege voor Michael Schumacher
Met zijn 89e Formule 1 zege op het circuit van Hockenheim heeft Schumacher zijn achterstand op Fernando Alonso in de stand om het Wereldkampioenschap tot elf punten verkleind.

Fernando Alonso heeft dit seizoen zes races gewonnen, net als Michael Schumacher nu.Alonso boekte zijn slechtste seizoensresultaat dit jaar. De Spanjaard eindigde als vijfde. Michael Schumacher was dan ook meer dan tevreden. "Wij hadden een uitstekend weekend en onze auto heeft perfect gereageerd. Wij hebben onze achterstand op het juiste moment ingehaald en het gaat nog uitermate spannend worden", was de boodschap van Michael Schumacher aan het team van Renault.

Raikkonen kon pole niet in overwinning omzetten
De Fin Kimi Raikkonen kon zijn pole niet in een overwinning omzetten, maar eindigde als derde op het podium. De Fin maakte zijn eerste stop al in de tiende ronde, doordat een wielmoer niet snel genoeg loskwam verloor hij nogal wat tijd. En er was een probleem met het hydraulisch systeem, waardoor de Brit Jenson Button met de Honda voorbij Raikkonen kon komen. Ook ontstonden er nogal wat blaren op de tweede set Michelins. Raikkonen: "Pas in het laatste gedeelte van de wedstrijd zagen we er eigenlijk goed uit. De auto is definitief beter geworden en ik hoop dat we het de volgende races beter gaan doen."

Ron Dennis: "Kimi heeft een prima race gereden, we moesten onze strategie aanpassen, maar het bracht ons wel op het podium.Teamgenoot Pedro de La Rosa viel reeds vroeg met een kapotte brandstofpomp uit.

 Button Hock

Honda vindt eveneens weer de aansluiting terug naar de top. Foto: Honda GP

Honda weer competitief
Bij Honda waren er gemengde gevoelens, want na een fantastisch gereden race van Jenson Button miste men het podium nipt. Toch verliet Jenson Button Hockenheim met een tevreden gevoel.

Button: "Vooral van de eerste twee stints heb ik genoten. Toen ik de beide Renaults voorbij stak en ook nog eens voorbij Kimi ging, deed me dat ontzettend goed. Helaas pikten mijn banden nogal wat rubber op en blokkeerden mijn achterwielen, zodat ik Kimi niet achter me kon houden. Maar ik ben een gelukkig mens. Ik ga met een opgelucht geovel naar Hongarije en denk dat we er weer bij zitten."

Ook teamgenoot Rubens Barrichello vocht in de kopgroep mee, maar viel na zijn eerste pitstop uit. "De motor vloog in brand, ik spinde op mijn eigen olie en dat was het einde van mijn race" aldus de teleurgestelde Braziliaan.

Renault teleurstellend
Hoewel Fernando Alonso nog wel een goede start produceerde was het eindresultaat teleurstellend. De Renaults kampten met bandenproblemen en Alonso werd nog op het einde door Giancarlo Fisichella voorbij gelaten. Omdat er binnenkort een seizoensteststop is, zal Renault voor de komende periode alle zeilen moeten bij zetten willen zij de leiding van het WK in handen houden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet