Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
24H Series

Persbericht: Importeur ook dit seizoen weer met Nissan 370Z in actie op circuit van Zandvoort

480 nissan 12h

Hoewel Nissan onlangs een meerjarige overeenkomst aan is gegaan met de UEFA als sponsor van de Champions League blijft het Japanse merk ook de autosport trouw. Er is een intensief programma met de innovatieve ZEOD (24h Le Mans) en ook in de GT-racerij is Nissan dit seizoen een belangrijke speler. Samen met PlayStation organiseert Nissan in een groot aantal landen opnieuw de spannende GT Academy competitie, waarin winnaars de kans krijgen zich ook op het circuit te bewijzen. Ook in Nederland is de GT Academy weer van start gegaan en kunnen de beste PlayStation®-coureurs hun vaardigheden tonen op de PS3! Maar vandaag maakt Nissan Nederland ook bekend dat Equipe Verschuur weer een Nissan 370Z zal inzetten op het Circuit Park Zandvoort, tijdens de 12 uur van Zandvoort op 30/31 mei aanstaande en tijdens de Zandvoort Masters in de Nederlandse ronde van de GT4 European Series op 5/6 juli.

Tekst en foto: PR

In 2014 siert een nieuw evenement de kalender van Circuit Park Zandvoort: op 30/31 mei zal namelijk de 12 uur van Zandvoort worden verreden. Daarmee keert de endurance racerij terug naar Zandvoort. Meer dan vijftig teams binden de strijd met elkaar aan in een langeafstandsrace van twaalf uur. Naast verschillende GT3 bolides staan ook toerwagens en 'Endurance Specials' ingeschreven voor de race. Nissan Nederland schrijft een snelle Nissan 370Z in, die gerund wordt door Equipe Verschuur. Drie coureurs zullen de in de kleuren van de GT Academy getooide sportwagen van Nissan besturen. Allereerst is daar Sandor van Es, de afgelopen jaren een van de trouwe en betrouwbare coureurs van het Nissan GT Academy team in het Dutch GT4 Championship. Sandor van Es (43) viert met zijn deelname aan de 12 uur van Zandvoort zijn 20 jarig jubileum als coureur. Van Es wordt gesecondeerd door de eveneens ervaren coureur Niels Bouwhuis (35) en door de jonge talentvolle Max Koebolt (16). Bouwhuis racet al 15 jaar in zowel formulewagens als toerwagens. De laatste jaren reed Bouwhuis onder meer in de spectaculaire Supercar Challenge. De jonge Max Koebolt wordt gezien als een groot talent; nadat hij vorig jaar debuteerde in de Swift Cup rijdt hij dit jaar een heel seizoen in de Supercar Challenge. Zowel Koebolt als Bouwhuis beschouwen hun eenmalige optreden in de Nissan als een buitenkans: "Het is geweldig om met het professionele importeursteam van Nissan aan de 12 uur van Zandvoort mee te mogen doen," aldus Bouwhuis. "Dit jaar heb ik al met de nodige pk's in de Supercar Challenge kennis gemaakt, maar om nu in een 12-uurs race met mannen als Bouwhuis en Van Es in de Nissan 370Z te mogen starten is prachtig – ik kijk er echt naar uit," was ook Koebolt opgetogen over de uitnodiging van Equipe Verschuur om te mogen rijden in de 410 pk sterke Nissan. Teammanager Frans Verschuur: "We zijn erg blij dat we dit jaar de 370Z wederom mogen inzetten – het is een super race auto, zeker voor de lange afstandsracerij en met dit trio rijders heb ik goede hoop op een mooi resultaat."

Deelname aan de 12 uur van Zandvoort past in de filosofie die Nissan voor ogen heeft met de Nissan GT Academy, waarin de afgelopen jaren is bewezen dat een virtuele coureur kan uitgroeien tot een succesvol autocoureur. Iedereen die droomt coureur te worden maakt kans om zich te kwalificeren in de Nissan GT Academy online competitie. De twaalf beste Nederlandse gamers kwalificeren zich voor de Benelux finale op het circuit van Spa-Francorchamps in België. De drie besten gaan vervolgens door naar de Europese finale op het circuit van Silverstone. "De Europese winnaar krijgt een gedegen raceopleiding," blikt Bart van Thienen, Communications Director bij Nissan Nederland, vooruit. "Volgend seizoen wordt hij of zij opgenomen in het Nissan fabrieksteam, dat in actie komt in een vooraanstaand GT3 kampioenschap. Nissans 'Innovation & excitement for everyone' wordt hiermee meer dan waargemaakt." Kijk voor meer informatie over de GT Academy op www.gran-turismo.com.

De rijdersbezetting voor de Zandvoort Masters zal op een later moment bekend worden gemaakt.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet