Monaco GP Historique

Retro: Groeten uit Monaco


gpmh14-sun-27

gpmh14-sat-23

Er was een bescheiden Nederlandse aanwezigheid. Ad van der Kroft was met zijn HWM de enige coureur uit Nederland. (David Hart niet meegerekend, die een toeschouwer was vanaf zijn boot, maar die we pas na afloop op het vliegveld van Nice tegenkwamen.) Toch verzorgde Van der Kroft niet de enige Hollandse noot.

gpmh14-sun-28

Deze Maserati 250F 'Piccolo' is van Jos Koster. Frank Stippler werd er tweede in, in de race voor F1-auto's uit de jaren vijftig.

stippler

Stipplers weekend begon slecht. Tijdens de vrije training brak een aandrijfas. De kwalificatie viel in het water door een remprobleem (de nieuwe remcilinder moest op zaterdagavond nog in het paddock worden getest) en dan tweede worden in de race. Eind goed, al goed.

gpmh14-sat-125

Michael Bleekemolen maakte zijn te vroege F1-debuut in deze March 761 in de kleuren van Ton Fagel en Bob van der Sluis.

gpmh14-sun-114

Nog meer Bleekemolen op de grid: hier de Chevron B43 waarmee hij in 1978 meedeed aan de GP-supportrace voor Formule 3 in Monaco.

chevron

Het liep niet goed af. Hier de pislinke bestuurder, Monegask Marc Faggionato, nadat hij zijn auto helemaal alleen crashte...

faggionato

Zijn gevloek was boven het geluid van de andere auto's te horen.

gpmh14-sun-61

Opvallende verschijning, schoon aan de haak: een Ensign N175 in de kleuren waarin Gijs van Lennep en Roelof Wunderink de eer van Nederland verdedigden.

gpmh14-sun-58

Eigenlijk dus de Boro 001, zoals Bob en Rody Hoogenboom de Ensign noemden toen ze hem eigenhandig bij Mo Nunn ophaalden en daarna Larry Perkins in 1976 in de auto zetten.

gpmh14-sun-60

Maar of 't ook écht de Boro is? Twee jaar geleden reed ditzelfde chassis nog in de kleuren van Tissot (zwart met geel), die bij de N176 horen waarmee onder meer Chris Amon en Jacky Ickx in '76 raceten.

appartementje

En als we ooit de Postcodeloterij-straatprijs winnen...
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet