Monaco GP Historique

Retro: Groeten uit Monacogpmh14-sat-25

Die kans is op Monaco vrij groot. In sommige sessies zagen we meer rode vlaggen dan vrije ronden. Die ontstonden niet alleen door achterblijvers die in de weg reden, al werd daar veelvuldig over geklaagd. Gary Pearson was in zijn ex-Bonnier BRM Type 25 een van de slachtoffers van een oliespoor. "Keep your nose clean", zeiden we nog, net voordat deze foto werd gemaakt.

gpmh14-sat-33

gpmh14-sun-49

Jacky Ickx deed een demo met een Auto Union.

auto-union

Volg de lijntjes, kleur de plaatjes.

marshals

Als ons Oranjeleger net zo scherp is als dit oranje leger is het WK voetbal een formaliteit.

gpmh14-sun-64

Jean-Pierre Jabouille was samen met Alain Prost aanwezig om tijdens de lunchpauze hun respectievelijke Renault-turbo's te demonstreren.

hill-herbert

Damon Hill en Johnny Herbert maakten opnamen voor een Engelse tv-zender.

hill

Hill vervolgens in een Renault waarmee hij nooit racete.

derek-hill

Derek Hill, zoon van Phil Hill, een verdienstelijk racer in moderne en klassieke auto's, nu druk met een documentaire over de auto's waarin zijn vader reed.

gpmh14-sun-75

gpmh14-sat-8

gpmh14-sun-107

Simon Hadfield, een van de beste historische coureurs van het moment, trok het hele weekend geen raceoverall aan. De immer stuurs kijkende Brit kan namelijk ook prima raceauto's prepareren. Dat deed hij dit weekend voor de Catalaan Joaquin Folch, zelf een bekend historisch racer.

gpmh14-sun-124

gpmh14-sun-108

gpmh14-sun-109

Jean-Denis Délétraz, Paolo Barilla en Tiff Needell behoorden tot de ex-F1-coureurs onder de deelnemers. Délétraz reed een Surtees TS19, Barilla en Needell raceten in de F3-wedstrijd. Barilla won die nadat poleman David Shaw zijn kansen vergooide met een pikstart.

gpmh14-sun-101

gpmh14-sat-111

gpmh14-sat-139

Shaw, in de Ralt RT1 van Nelson Piquet, reed 20 seconden voor het einde van de training zijn voortrein krom – recht onder onze neus. De schuld lag bij een vers oliespoor. Zijn monteurs werkten tot twee uur 's nachts om de auto recht te krijgen. De druk van de tegenprestatie was vervolgens te groot...

gpmh14-sat-117

Het bestrooide spoor leverde daarna wel mooie plaatjes op.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet