DRDO

DRDO maakt zich op voor tweede evenement: 27 mei, Circuit Park Zandvoort

22apr14-2035

Op dinsdag 27 mei staat het tweede evenement van de Dutch Race Driver Organisation op het programma. De organisatie verwacht zeker 40 auto's. Wil je de DRDO-sfeer een keer proeven? Kom dan naar Circuit Park Zandvoort. De toegang is gratis, het programma begint rond 17.20 uur met de vrije training.

Tekst, foto en film: PR

Tijdens de eerste twee races van de DRDO van dit seizoen, op 22 april, stonden er 40 auto's aan de start. "Een prachtig begin van het nieuwe jaar", vinden de organisatoren Danny van Dongen en Dillon Koster. "De reacties van de deelnemers waren zo positief, dat we op 27 mei weer zeker 40 auto's verwachten."

Resultaatseconden houden strijd spannend
Na de eerste twee races voert Marc Dijkhuis het klassement van de BMW M3 Cup aan. Hij won een race en eindigde een keer als tweede. In de klasse Specials Plus zegevierde regerend Specials-kampioen David Rijks twee keer, Bas Barenbrug pakte tijdens zijn eerste kennismaking met de DRDO twee keer de volle winst in de klasse Specials. De overwinningen in de Dieselklasse werden verdeeld tussen de DRDO-nieuwkomers Pim Kievit en Nick von Dincklage en de regerend kampioenen Martin de Weerd en Gerard van Schajik. Deze rijders kregen niet alleen bekers en veel kampioenschapspunten, maar ook resultaatseconden. Als 'beloning' voor hun dubbele zege moeten David Rijks en Bas Barenbrug bijvoorbeeld 30 seconden extra stilstaan tijdens de verplichte pitstop van de eerste race op 27 mei. "Dat biedt perspectief voor de rijders die op 22 april net buiten de prijzen vielen", aldus Van Dongen. "Meer rijders maken een kans, dat is leuk voor hen en het bevordert de strijd op de baan."Kom eens langs!
Op dinsdag 27 mei rijden de deelnemers aan de DRDO zoals altijd een vrije training, een kwalificatietraining en een dubbele race van twee keer 50 minuten. Ondanks dat het programma pas om 17.20 uur begint met de vrije training, hebben de deelnemers dus veel rijtijd. De laatste race wordt rond half tien afgevlagd. Rijders uit andere raceklassen, vrienden en familie van de DRDO-rijders en overige geïnteresseerden zijn meer dan welkom om de races bij te wonen. Toegang en parkeren is gratis en de Mickey's bar is open. Om alvast in de sfeer te komen hebben we een video-impressie van het eerste evenement bijgevoegd!

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet