WTCC

FIA WTCC Puebla – Mexico : Rydell op pole, Tom Coronel snel en Huisman minder

Het FIA WTCC kiest dit weekend domicilie in het Mexicaanse Puebla. Een circuit dat niet uitblinkt door zijn asfaltkwaliteit. Vorig jaar waren er al de nodige klachten over de samenstelling van het wegdek en dit jaar lijkt het niet anders te gaan. Het programma op de officiële trainingsdag werd zelf beperkt tot één sessie in verband met herstelwerkzaamheden aan de racepiste.

Tekst: Jakob Dekker

De Zweed in Spaanse SEAT-dienst, Rickard Rydell, manifesteerde zich in de beslissende kwalificatie als beste en pakte met de LEON pole position. Daarachter staat een kwartet rijders die daar lang niet altijd staan. Salvatore Tavano kwalificeerde zich met de Alfa als tweede, voor de opvallend sterk rijdende Ryan Sharp in Honda Accord. Hij was daarmee gelijk de snelste privérijder van het veld. Vervolgens is het Alfa-rijder Farfus die Sharp en de als vijfde geklasseerde SEAT Team Holland coureur Tom Coronel van elkaar scheidt. De Nederlander staat dus vijfde voor gekende namen als: Yvan Muller, James Thompson, Gabrile Tarquini, Gene, Priaulx en de anderen. Duncan Huisman kwam in de BMW niet verder dan een 21e plaats. Hij veroorzaakte vier minuten voor het einde een rode vlag situatie nadat hij er in bocht nummer 8 af vloog. De schade leek weliswaar mee te vallen, want hij kon de auto opnieuw starten om er vervolgens richting pits mee te rijden. Een betere tijd zat er echter niet meer in.

Al met al dus een verrassende ontwikkeling voor de dubbele race op een circuit dat volgens Tom Coronel ook wel iets van een rallybaantje heeft, door de her en der loslatende asfaltdelen. In die races zal de Mexicaan Oscar Hidalgo debuteren. Hij vervangt Emmet O’Brien, die de vorige race hard crashte met de Wiechers Sport BMW. Naar verluid kwam daarmee ook een eind aan de samenwerking tussen team en rijder.

Gelet op de tijdverschillen zullen de races aan het begin van de zondagavond verreden worden en zijn te volgen via Eurosport.

Uitslag kwalificatie:
1. Rickard Rydell (SEAT LEON) 1.41.259;
2. Salvatore Tavano (Alfa Romeo 156 ) op 0.050; 3. Ryan Sharp (Honda Accord) op 1.222;
4. Augusto Farfus (Alfa Romeo 156) op 0.199;
5. Tom Coronel (SEAT Team Holland Leon) op 0.498 6. Yvan Muller (SEAT) op 0.523.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet