Acceleration 14

Acceleration14: Nigel Melker pakt de pole in FA1

MELKER Friday

Na de eerste dag van Acceleration 2014 op het zonnige, maar winderige circuit van Navarra prijkt de naam van Nigel Melker bovenaan de lijst van tijden van de eerste kwalificatietraining, waardoor hij in race 1 op zaterdagmiddag van pole position mag starten. Gaandeweg de dag wist Melker zich te verbeteren, nadat hij in de eerste vrije training nog drie man voor zich moest dulden. Maar de coureur van Team Nederland gaf in de tweede vrije training en in qualifying zijn Azerti Racing bolide de sporen en uiteindelijk was hij met een tijd van 1 min 1:28.894 sec Richard Gonda (Team Slowakije) bijna een halve seconde te snel af. Mirko Bortolotti (Team Italië) staat derde op iets meer dan een halve seconde. Zaterdag maken de FA1's zich op voor race 3 van het seizoen. Voor zondag staat de lange (45 minuten) durende race op het programma.

Tekst en foto's: PR

MURRAY Friday

MW-V6 Pickup Series
Voor de MW-V6 Pickup Series werden eerst twee vrije trainingen afgewerkt op het prachtige 3.933 meter lange glooiende circuit. In de eerste sessie waren het de Ierse coureurs Eion Murray en Michael Daveney die elkaar weinig toegaven, met slechts 0,014 sec verschil was Murray uiteindelijk het snelste, met Daveney op de tweede plaats. Danny van Dongen moest een halve seconde prijsgeven, terwijl debutant Bas Schouten de eerste sessie gebruikte om te wennen aan de auto en de baan te leren kennen. In de tweede sessie rukte Schouten op naar de vijfde plaats, terwijl Danny van Dongen met motorproblemen kampte. Alx Danielsson, die vorige week in Portimão ook al sterk voor de dag kwam was nu het snelste met Daveney op plaats twee en de Spanjaard Mikel Azcona Troyas op de derde plaats.

DEVANEY Friday

Aan het einde van de dag stond dan de eerste kwalificatie op het programma, waarvoor Danny van Dongen gebruik maakte van een andere auto, vanwege de eerdere motorproblemen. Maar in qualifying was het toch Murray die de pole pakte, met snelste rondetijd van bijna een volle seconde sneller dan Troyas. De Amerikaan Jeremiah Wagner verraste met de derde tijd. Danny van Dongen was min of meer tevreden met zijn zesde tijd in de andere auto, die Bas Koeten Racing nog snel voor hem klaar kon maken. Bas Schoten start de eerste race zaterdagmiddag vanaf plek 7.

DEPRESLE Friday

Legend Supercup
De Legends reden vandaag uitsluitend twee vrije trainingen. De Georgier David Kajaia zette zijn sterke serie van vorige week voort en was tweemaal de concurrentie te snel af. In de eerste sessie was het de Brit James Holman die de tweede plaats opeiste, voor de Spanjaard David Campos Hull. In de tweede training was het laatstgenoemde die de tweede tijd liet noteren, voor de Ier Niki Meredith.

Deelnemers FA1 – Navarra
Sebastian BALTHASAR, Performance Racing, Team Duitsland
Nigel MELKER, Azerti Racing, Team Nederland
Victor GARCIA, Team Moma, Team Spanje
Mirko BORTOLOTTI, Team Ghinzani, Team Italië
Rodolfo GONZALEZ, RC Motorsport, Team Venezuela
Olivier CAMPOS, Team Moma, Team China
Sergio CAMPANA, Azerti Racing, Team Frankrijk
Michael DORRBECKKER, RC Motorsport, Mexico
Picho TOLEDANO, NBC Motorsport, Mexico
Armando PARENTE, Team Ghinzani, Team Portugal
Dennis LIND, Performance Racing, Team Zweden
Richard GONDA, Team Ghinzani, Team Slowakije

motor

Motorfietsen

Onder toeziend oog van 'geestelijk vader' Loek Bodelier (voormalig Grand Prix coureur op de motorfiets) gingen vandaag in Navarra ook de motorfietsen de baan op (zie foto). Zowel in de 600 cc als in de 1.000 cc werden de eerste vrije trainingen afgewerkt, waarmee ook invulling werd gegeven aan deze beloft van Acceleration 2014!

Muziek
Vanmiddag deed David Hasselhoff ('The Hoff') nog een promotietour in het 60 km noordelijker gelegen Pamplona en velen waren daar getuige van. En aan het eind van de dag stonden de eerste duizend bezoekers van het concert vanavond al in grote rijen voor de ingang om als eersten binnen te zijn. De verwachting is dan ook dat er vanavond enkele duizenden bezoekers afkomen op de door Hasselhoff gepresenteerde 80'er/90'er jaren muziek show met onder meer 2Unlimited, Haddaway, Samantha Fox, Sabrina, Vengaboys, DJ Sash en Twenty 4 Seven.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet