Porsche Cups

Porsche Cups: Bas Schothorst met FÖRCH Racing in Porsche Mobil 1 Supercup

liverySupercup

Bas Schothorst zet zijn race carrière voort in de prestigieuze Porsche Mobil 1 Supercup. De 34 jarige Amsterdammer komt uit voor het Poolse team FÖRCH Racing by Lukas Motorsport. Het in 2008 opgerichte team behaalde vorig seizoen één overwinning in de Porsche Mobil1 Supercup, waarvan de wedstrijden worden verreden in het voorprogramma van de Europese Formule 1 Grands Prix. Voor Bas Schothorst een logische stap na vorig jaar al in de Duitse Carrera Cup actief te zijn geweest. Het team zal dit seizoen uit 3 auto's bestaan. Naast de Nederlander komt ook Robert Lukas (Polen) en Porsche Junior rijder Connor de Phillippi (USA) voor FÖRCH Racing aan de start. De technische leiding bij het team is in handen van de ervaren Duitse engineer Frank Funke. Schothorst wordt dit jaar ondersteund door Solutions, McGregor en FÖRCH.

Tekst en foto's: PR

Tijdens de afgelopen weken werd er door het complete team al op verschillende circuits getest. Voor Bas Schothorst was het belangrijk gewend te raken aan de nieuwe auto en het nieuwe team. In de Porsche Mobil 1 Supercup wordt gereden met de Cup-versie van de 991, de actuele modelgeneratie van de iconische sportwagen Porsche 911. "Voor mij is deze auto nieuw omdat we afgelopen seizoen in de Carrera Cup nog met de 997 versie reden. De 991 is echt een enorme verbetering'' aldus Schothorst. ''De eerste ervaringen met het nieuwe team zijn ook erg positief. Er wordt hard en professioneel gewerkt. Alles staat in het teken van prestatie. Van mij mag het seizoen starten!''

Het seizoen in de Porsche Mobil 1 Supercup begint op 11 mei in het voorprogramma van de Spaanse Formule 1-Grand Prix op het Circuit de Catalunya-Barcelona. Twee weken later volgt het optreden op het stratencircuit van Monaco, een van de onbetwiste hoogtepunten van het seizoen. Op 22 juni gaat het programma verder op de Red Bull Ring in het Oostenrijkse Spielberg. Daarna volgen de races op de circuits van Silverstone in Groot-Brittannië (6 juli), de Hockenheimring (20 juli), de Hungaroring nabij Budapest (27 juli), het Belgische Spa-Francorchamps (24 augustus) en Monza in Italië (7 september). Ter afsluiting van het seizoen is de klasse te gast op het nieuwe circuit van Sotsji in het voorprogramma van de eerste Russische Formule 1-Grand Prix.

2014-BS-Supercup

Bas Schothorst: "Ik ben ontzettend blij met deze nieuwe uitdaging! De Porsche Mobil 1 Supercup is een van de meest competitieve race series ter wereld. Omdat we tijdens de Formule 1 weekenden in actie komen is er natuurlijk veel aandacht voor onze races. Met gemiddeld 100.000 toeschouwers en live uitzendingen op Eurosport biedt de klasse optimale exposure. FÖRCH Racing is een zeer professioneel team en met Robert (Lukas) en Connor (de Phillippi) heb ik twee teamgenoten die erg snel zijn. Vanaf het eerste moment was ook het contact met team eigenaar Wieslaw Lukas goed. We hebben 48 uur lang erg veel gebeld en gemaild met als resultaat een mooie overeenkomst. Zo kon ik net voor de testdagen in Barcelona aansluiten bij de rest van het team. Met de steun van Solutions, McGregor maar zeker ook FÖRCH is het voor mij een kans om weer een stap verder te komen dit jaar. Ik ben erg gelukkig met de situatie en voel me fit. Van mij mag het beginnen! "

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet