Acceleration 14

Acceleration 2014 klaar voor tweede event in Navarra

foto-4

Direct na de succesvolle première van Acceleration 2014 in Portimão ging de hele karavaan vanuit zuid-Portugal op weg naar het noorden van Spanje, waar dit weekeinde op het fraaie circuit van Navarra al het tweede evenement van dit prille seizoen zal plaats vinden. De 1.200 km lange tocht werd maandagnacht voltooid, waarna dinsdagochtend meteen begonnen kon worden met de opbouw; vooral het imposante podium voor het muziek evenement vraagt nogal wat tijd om in elkaar te zetten. Voor het evenement in Navarra zijn de voortekenen goed: de kaartverkoop verloopt voorspoedig, de motorfietsen (600 cc en 1.000 cc) maken voor het eerst hun opwachting en de FA1 coureurs popelen om de strijd aan te binden met de dubbele winnaar van vorige week, de Italiaan Mirko Bortolotti (Team Ghinzani).


foto-3

De staff van Acceleration 2014 heeft ook deze week weer hard gewerkt, maar zoals Racing Manager Claire Dubbelman het verwoordde: "We zijn hard aan het werk, maar als team bereiken we ook veel en we zijn na deze eerste twee events wel ingewerkt en weten we wat we aan elkaar hebben." Donderdagavond vond de briefing plaats voor alle 'hoofden van dienst', waarbij Claire Dubbelman alle procedures nog eens doornam met de sportcommissarissen, de wedstrijdleiding, de technische commissarissen en degenen die verantwoordelijk zijn voor de paddock en de demonstraties. Voorzitter van de sportcommissarissen is Arie Kroeze, de tijdwaarneming is in handen van Harold Roelse, de technische coördinator is Richard Gabeler, Jessica Keller is sporting delegate, de race director is de Engelsman Tony Iddon, terwijl de wedstrijdleiding in Navarra in handen is van de Spanjaard Maximo Guerrero. Ook de Medische Dienst is hier in handen van een Spanjaard, Alberto Lafuente. Daarmee heeft Acceleration 2014 een belangrijk Nederlands tintje in de organisatiestructuur, aangevuld me enkele ervaren buitenlandse professionals.

foto-2

Autosport.nl was bij de briefing aanwezig en op de foto's zien wijn Claire Dubbelman en Tony Iddon op de plattegrond van het circuit de procedures uitleggen.

foto-5

Vrijdag vinden de eerste vrije trainingen plaats en uiteraard worden vrijdagavond daarvan de eerste indrukken op autosport.nl gepubliceerd. En vrijdagavond geeft David Hasselhoff weer zijn 80'er/90'er jaren muziekshow – ook daarover zullen wij uitgebreid verslag doen.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet