Formule 3

Recaro Formule 3: Ho-Pin Tung wint zinderende ovalrace op Eurospeedway LausitzDe kwalificatie voor de eerste race is bijzonder te noemen. De Zwitserse Cyndie Allemann weet namelijk al haar mannelijke collega’s af te troeven, door met een tijd van 47.330 seconden de pole position op te eisen. Ze pakt hiermee haar eerste pole in haar Formule 3 carriere. Achter haar zetten Ferdinand Kool en Ho-Pin Tung van JB Motorsport de tweede en derde tijd op de klokken. Renger van der Zande zit er ook goed bij in de kwalificatie. Hij scoort een vierde startpositie.

Bij de start van de race komt het veld goed weg. Cyndie Allemann en Ferdinand Kool vechten rondelang om de koppositie, terwijl Ho-Pin Tung geen risico’s neemt en zich in het middenveld bevindt. In de zevende ronde krijgt Kool echter een drive-through penalty, vanwege het feit dat hij over de witte lijn in de eerste bocht is gereden. Hierdoor valt hij zover terug dat hij kansloos is voor een goede eindklassering.

Ondertussen vecht Tung zich gestaag richting de kop van het veld. In de laatste ronde verschalkt hij Cyndie Allemann en pakt zo de overwinning. Op slechts één tiende van een seconde volgen Allemann en Renger van der Zande. Voor de rijders van SMS Seyffarth Motorsport een prachtig resultaat, hetgeen op het podium uitbundig gevierd wordt.

Uitslag race 1 Recaro Formule 3 – Eurospeedway Lausitz
1. Ho-Pin Tung, 31 ronden in 24:59.259
2. Cyndie Allemann, op 0.108
3. Renger van der Zande, op 0.217
4. Marcel Schuler, op 0.226
5. Rolf Biland, op 0.452
--. Ferdinand Kool, op 19 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet