Formule 3

Recaro Formule 3: Ho-Pin Tung wint zinderende ovalrace op Eurospeedway LausitzOok Renger van der Zande is vol enthousiasme. “Compleet waanzinnig! Het hele evenement is Amerikaans aangekleed, met cheerleaders enzovoort. Het wordt mijn eerste ervaring om continue met 300 kilometer per uur rondjes langs de muur te rijden. Ik zal dit weekend mijn stinkende best moeten doen, om via een spotter een race te moeten rijden. Op zijn aanwijzingen weet ik precies waar ik me bevind in het complete veld en waar ik moet inhalen of juist van mijn gas moet afgaan. Het is heel belangrijk dat ik de auto in een gevecht op de baan weet te houden, want één moment van onoplettendheid en je vliegt er keihard af. Ik ga er 200% voor om hier een goed resultaat neer te zetten!"

Het team van Frits van Amersfoort, met rijders Dominick Muermans en Récardo Bruins, is dit weekend absent. Gezien het feit dat het ovalevenement bijna een gehele week in beslag neemt, heeft het team ervoor gekozen om zich te focussen op de BP Ultimate Masters of Formula 3. Zo zijn er twee testdagen gepland om de Kumho banden te testen, waarmee op het Zandvoortse evenement gereden zal worden.

Dat een rijder zich geen fout kan veroorloven op het snelle circuit wordt al snel pijnlijk duidelijk voor titelkandidaat Joey Foster. De Britse rijder schiet in de eerste vrije training te ver over een curbstone. Hierdoor wordt hij achteruit de muur in gelanceerd en moet naar het ziekenhuis worden afgevoerd. Aldaar wordt geconcludeerd dat Foster drie gebroken ribben heeft. Einde van zijn raceweekend en wellicht ook het einde voor wat betreft zijn titelaspiraties voor dit seizoen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet