Belcar

BRCC: Max van Splunteren goed op dreef in BRCC

480 Max-van-Splunteren-pole-sitter-140427

Max van Splunteren debuteerde afgelopen weekeinde voor het Belgische SRT in de Belgische autosport. Het team uit Merchtem nam afscheid van het Belcar-kampioenschap in 2006 om in diverse internationale kampioenschappen successen te behalen, met als hoogtepunt een zege in het WK GT1 in Argentinië in 2011. Na meerdere jaren afwezigheid maakte het team van Patrick en Niels Selleslagh afgelopen weekend zijn comeback in eigen land met een splinternieuwe Corvette C6.R GTE voor Max van Splunteren, Maxime Soulet en Maarten Makelberge. Soulet reed tijdens de kwalificaties meteen naar de pole position en het trio eindigde na drie uur racen net naast het podium, maar iedereen binnen het team was zeer tevreden over de comeback in België. En voor Max van Splunteren vormde deze eerste race in een 'muscle car' een geweldige opwarmer voor het eerste raceweekeinde in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux.

Tekst en foto's: PR

480 Max-van-Splunteren-140427

De gele Corvette van SRT was zonder meer één van de trekpleisters van de seizoensopener van het Belgische kampioenschap BRCC op het Circuit van Zolder. De Amerikaanse bolide spreekt de fans enorm aan en het was dan ook prachtig om de auto op pole te zien voor de eerste wedstrijd van het seizoen. Maxime Soulet bedankte SRT op een schitterende manier voor het in hem gestelde vertrouwen.

480 Max-van-Splunteren-and-teammates-140427

Maxime Soulet: "Met SRT werken en in een Corvette rijden is voor mij altijd enorm mooi geweest. Patrick heeft me vroeg in mijn carrière kansen gegeven en nu heb ik hem daarvoor op een passende manier bedankt," glunderde Soulet zaterdagmiddag. "Ik ben blij dat we meteen weer vooraan meespelen."

Tijdens de 180-minuten durende race vocht de Corvette continu vooraan, met als eerste rijder de jonge Max van Splunteren: "Ik heb me enorm vermaakt," glunderde de Nederlander na de race. "Wat een wagen, het geluid, het rijden, alles is geweldig. Ik had een goede start en hield voeling met de kop tot mijn remmen wat warm werden. Desondanks bleven we mooi vooraan meestrijden en ik gaf na ruim een uur het stuur aan mijn teamgenoot Maarten Makelberge over."

480 Max-van-Splunteren-pits-140427

De Gentenaar reed ook een mooie race. "Ik vond snel mijn ritme en kon zonder fouten mijn stint afwerken, zoals Patrick Selleslagh me gevraagd had. Ik heb rondenlang met mijn ex-teamgenoot Bert Longin kunnen vechten. Ook de wagen en het team zijn super, ik voel me hier vanaf het begin perfect thuis."

De laatste rijbeurt was voor Maxime Soulet die echter net naast het podium greep, ondanks een schitterend slotuur. "We kwamen voor de laatste pitstop binnen en toen kwam de safety car net buiten en we verloren de derde plaats. Jammer, maar globaal was het weekend zeer mooi," aldus Patrick Selleslagh. "Ik ben blij dat er in eigen land weer een mooi kampioenschap is, met knappe wagens en dat we er deel van uitmaken."

Voor Max van Splunteren vormde zijn eenmalig optreden in de Corvette van SRT een mooie opwarmer voor de eerste race in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux aanstaand weekeinde op Spa: "Dank zij mijn persoonlijke sponsor HTC kon ik met de 600 pk sterke Corvette op deze manier mooi wat wedstrijdritme opdoen; ik ben dan ook klaar voor de race op Spa en zie daar erg naar uit."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet