Acceleration 14

Acceleration14: Bas Koeten Racing prepareert de MW-V6 Pickups voor Acceleration

baskoeten-acceleration

Direct na de races in Portimão kon het team van Bas Koeten Racing nog niet op adem komen. Alle auto's van de spectaculaire MW-V6 Pickup Series worden door het Noordhollandse team gerund dit seizoen. Met een team van 20 man was Bas Koeten naar de Algarve afgereisd om het eerste raceweekeinde van Acceleration 2014 mogelijk te maken. Er zijn 17 Pickups beschikbaar die door Harry Maessen zijn gebouwd en nu door Bas Koeten Racing worden gerund.

Tekst en foto's: PR

Op de foto kan Bas Koeten nog lachen ondanks de zware week die hij en zijn team achter de rug hebben. De beker die hij van een van de winnaars in zijn hand houdt is meer dan verdiend voor deze volhardende preparateur. "Het was wel een zware week, want er was nog best veel werk aan de auto's, maar het zijn wel heel gave auto's."

actie 3401

Bas kon dat zelf aan den lijve ondervinden; eerst heeft hij dinsdag en woensdag alle auto's aan een shake down onderworpen en zondag deed hij zelf ook nog aan de race mee. "Zaterdag was het lachen mij wel vergaan, want ik had te weinig slaap gehad en ook bij de shake down af en toe wat uitlaatgassen ingeademd, dus toen moest ik letterlijk even 'gas' terug nemen! Maar we zijn heel tevreden en ik heb zondag tijdens de race van dicht bij kunnen zien hoe de coureurs er echt een mooie race van maken en veel plezier beleven aan deze vette auto's."

actie 7132

Zondagmiddag werd meteen begonnen met het weer klaar maken van de auto's voor de races van komend weekeinde in Navarra. Tot en met maandagavond blijft het team nog op het circuit in de Algarve om aan de auto's te werken. Dinsdagochtend rijden de vrachtauto's naar Navarra (ruim 1.100 km) om daar op tijd te zijn voor de eerste trainingen op vrijdag. Ondertussen komt er woensdag dan al weer een busje met onderdelen en extra velgen naar Spanje. Al met al een geweldige logistieke en operationele prestatie van Bas Koeten Racing!

480 actie 3027

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet